Now Reading:
Međimurska županija nastavlja podržavati djelatnosti MURID-a – župan Posavec potpisao sporazum vrijedan 47 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

Međimurska županija nastavlja podržavati djelatnosti MURID-a – župan Posavec potpisao sporazum vrijedan 47 tisuća eura

Po podršci koju nizom modela pruža najranjivijim skupinama stanovništva, Međimurska županija prednjači u Hrvatskoj, pa je tako među rijetkim sredinama koje su prepoznale važnost rane intervencije u djetinjstvu za djecu s razvojnim poteškoćama.

Zahvaljujući tim prednostima, u Međimurju godinama uspješno i predano djeluje Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID koji je obišao župan Matija Posavec te s ravnateljicom ustanove Silvijom Pucko potpisao sporazum vrijedan 47.000 eura kojim Međimurska županija osigurava potporu radu Centra i u 2024. godini.

Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID jedinstveno je mjesto pristupa uslugama iz sustava rane intervencije u djetinjstvu i prvi kojemu je svrha integrirati i koordinirati usluge iz sektora zdravstva, socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja te civilnog sektora. To znači da roditelji na jednom mjestu dobivaju informaciju postoje li rizici u razvoju njihovog djeteta i obavljaju kompletnu timsku dijagnostičku obradu.

Zahvaljujući podršci UNICEF-a Hrvatska, odnedavno je u upotrebi jedina senzorna dvorana na području Međimurja, čija multifunkcionalnost omogućava i održavanje radionica, edukacija i kongresa za stručnjake i roditelje iz cijele regije.

Trenutno MURID-ove programe podrške koristi oko 130 djece, no potrebe su višestruko veće, pa postoji lista čekanja. U Međimurju je trenutno oko 530 djece predškolske dobi koje trebaju podršku stručnjaka MURID-a, a opremanjem novog prostora i novim zapošljavanjima Centar će moći pokriti navedene potrebe. U Čakovcu je u izgradnji i regionalni rehabilitacijsko-edukacijski centar te će djelovanje obiju ustanova pružiti kompletnu skrb za djecu i mlade s poteškoćama u svim razvojnim fazama.

Novi prostor MURID-a prostire se na 1.600 kvadratnih metara unutar kojih je smješteno 55 funkcionalnih organizacijskih jedinica za sve korisnike, bilo da je riječ i individualnim ili grupnim programima.

Stručna pomoć koju Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID pruža djeci u ranoj dobi, te njihovim roditeljima i obiteljima, kao i edukacija i senzibilizacija okoline, neprocjenjiva su vrijednost zajednice, što Međimurska županija prepoznaje i nagrađuje snažnom podrškom.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
13.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.