Now Reading:
Vatrogasci se opet iskazali: gase požare, spašavaju mačke, a sad su spasili – kozu!
Full Article 2 minutes read

Vatrogasci se opet iskazali: gase požare, spašavaju mačke, a sad su spasili – kozu!

Nesvakidašnja situacija ove subote u Zadru – umjesto da luta zelenim prostranstvima u okolici trgovačkog centra, jedna znatiželjna koza odlučila je poći u đir do Supernove i vidjeti zbog čega je tamo uvijek baš takva gužva.

Nažalost, koza je stigla do dijela trgovačkog centra gdje su kontejneri i kamo stižu kamioni za prihvat robe te upala u otvoreni šaht, piše portal 24 sata.

-Čekao sam suprugu da obavi što je imala u trgovačkom centru, pa sam gubio vrijeme šetajući okolo. Vidio sam tu kozu, htio sam je izvući, ali nisam uspio pa sam pozvao vatrogasce. Momci su stvarno vrlo brzo stigli i spretno su je izvukli, a koza je baš bila uznemirena, poludjela je. Tko zna koliko je dana tamo provela, a šaht je prilično skučen – ispričao je Zoran koji je snimkom zabilježio neobičnu intervenciju JVP-a Zadar.

Inače, u blizini trgovačkog centra na rubu grada postoji štala u kojoj neki čovjek drži koze i ovce.

-A ne znam što bih rekao, ili ih ne prebroji, ili ne čuva, ili bježe preskačući ogradu. A nije ovo ni prvi put. Prije nekih mjesec dana jedna je upala u kanal iskopan u blizini centra – govori Zoran.

U ovom slučaju, riječ je o dva i pol metra dubokom šahtu, odnosno o odvodu za oborinske vode trgovačkog centra, rekli su zadarski vatrogasci za 24 sata.

Njima ovakva intervencija nije nešto neuobičajeno jer nisu na dispoziciji samo za gašenje požara. Najčešće spašavaju mačke zaglavljene na stablima i krovovima, riješit će vas i zmije u gostima, a nije im strano ni izvlačenje ovaca i koza iz raznih jama, hvatanje odbjeglih konja po prometnicama, pa i vraćanje ptića u njihova gnijezda.

screenshot/24sata
sjecer.hr/24sata.hr
03.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.