Now Reading:
U Križevcima proglašeni najbolji sportaši, župan Koren poručio: Naša je odgovornost da sport potičemo u tom pravcu da ima još veći značaj i ulogu
Full Article 2 minutes read

U Križevcima proglašeni najbolji sportaši, župan Koren poručio: Naša je odgovornost da sport potičemo u tom pravcu da ima još veći značaj i ulogu

U Križevcima je upriličeno svečano proglašenje najboljih sportašica, sportaša, sportskih ekipa i sportskih djelatnika u 2023. godini. Svečanosti su prisustvovali župan Darko Koren i pročelnica Ana Mušlek, ispred Grada Križevaca pročelnik Sandro Novosel, brojni sportaši i sportašice te sportski djelatnici.

Čestitke najboljima uputio je župan Darko Koren koji je naglasio kako je važno da se što više djece bavi sportom i da se ulaže u sport.

-Svi smo skupa svjesni da je sport izuzetno važna sastavnica svakog društva i da je naša odgovornost da ga potičemo u tom pravcu da on ima još veći značaj i ulogu. Za to su naravno potrebna materijalna sredstva i preduvjeti, svjedok sam da se tu jako puno čini. Školsko-sportski savezi su također izuzetno važni i kroz školski sport moramo činiti još više da se što više djece bavi sportom. Križevački sport bilježi sjajne pa čak i povijesne rezultate. Uređen je stadion, atletska staza i nova dvorana je tu. Županija je isto izgradila pet dvorana i dalje se gradi i to je velik doprinos ovome što radimo – poručio je župan.

Najuspješnijim perspektivnim sportašem proglašen je Borna Katanović iz Košarkaškog kluba “Radnik” Križevci, a perspektivnom sportašicom Iva Katalenac iz Karate kluba “KTC” Križevci.
Najuspješnija sportašica u 2023. godini je Melita Brunović-Čondić iz Atletskog kluba Križevci, a najuspješniji sportaš Luka Nervo iz Motociklističkog kluba Križevci.

Titulu najuspješnije muške perspektivne sportske ekipe odnijela je kadetska ekipa Streljačkog kluba “Križevci 1252“ dok je najuspješniji muški sportski klub Motociklistički klub Križevci – Brzinci.
Najuspješnijim sportskim trenerom u 2023. godini proglašen je Dragutin Sačarić iz Streljačkog kluba “Križevci 1252”, a zaslužnim sportskim djelatnikom proglašen je Darko Jambreković iz Nogometnog kluba “Radnik-Križevci”.

U sklopu svečanosti dodijeljena su i posebna priznanja za ostvarene sportske rezultate u prošloj godini.

sjever.hr/kckzz.hr
03.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.