Now Reading:
Pobjednik „Voicea” Martin Kosovec o ljubavi, glazbi i oazi mira: Najradije uživam na svom imanju u Zagorju
Full Article 3 minutes read

Pobjednik „Voicea” Martin Kosovec o ljubavi, glazbi i oazi mira: Najradije uživam na svom imanju u Zagorju

Pobjednik ovogodišnjeg showa The Voice Hrvatska, Martin Kosovec, maturant zrakoplovne škole, za Gloriju je otkrio kakvi su mu planovi nakon pobjede, zašto nije ljubitelj društvenih mreža i je li zaljubljen.

-Mislim da je za uspjeh potrebna konstanta. Ne možeš si priuštiti da bude velika pomama publike za tobom, a onda uzmeš tromjesečnu pauzu. Ako nisi konzistentan, sve će se „ohladiti” i svi će te zaboraviti. Cijelo vrijeme treba biti aktivan i na društvenim mrežama – iako ih ne volim. Nije da se ne razumijem u tehnologiju, nego joj ne pridajem toliku važnost. Više vrednujem neke druge stvari, poput razgovora na kavi licem u lice, a ne dvosatno tipkanje na mobitel i stalno objavljivanje fotografija – priznao je Martin novinaru Damiru Leljaku.

Martinovi nastupi obaraju rekorde na YouTubeu: “My Way” s blind audicije ima više od 950 tisuća pregleda, “Tvoja zemlja” iz prve emisije uživo više od 780 tisuća, a “Sjaj u tami” iz finala oko 370 tisuća. Martin, koji je u finalu “The Voicea” osvojio čak 64 posto glasova gledatelja, za nagradu je dobio glazbeno usavršavanje u vrijednosti 25 tisuća eura i ugovor s diskografskom kućom Universal Music Hrvatska.

-Nemojte me uzeti za riječ, ali negdje početkom ožujka bih trebao izbaciti prvi singl. Nemam nikakvih ograničenja što se glazbe tiče, ali preferiram retro prilagođen vremenu u kojem živimo. Gdje god me ljudi vole slušati, tamo ću pjevati. Može i Hrvatska, i Amerika, i Engleska – kazao je Martin, dodajući kako će se paralelno s glazbenom karijerom baviti i obrazovanjem.

Kako je sve počelo?

-Moj glazbeni talent prva je otkrila učiteljica Snježana Krivak Đud u trećem razredu osnovne škole. S njom sam išao na festival kajkavske popevke u Zlataru, što mi je bio prvi muzički angažman. Nakon toga su me primijetili u Svetom Ivanu Zelini, gdje sam odrastao, pa sam nastupao u tamošnjem Pučkom otvorenom učilištu, kazalištu, na dječjim festivalima… A onda me mama s dvanaest godina prijavila u RTL-ov glazbeni show “Zvjezdice”, na kojem sam ušao među top pet, i tako je sve krenulo – prisjetio se Martin, čija je obitelj također glazbeno nadarena.

Martin je za Gloriju otkrio i da je društven te da voli izlaziti.

-Među omiljenim mjestima su mi Hard Place i Backstage, no okupljamo se i doma, na mom imanju u Zagorju ili kod prijatelja u studiju gdje sviramo, jedemo i pijemo – otkrio je Martin, dodajući kako trenutačno nije u vezi. Nema određeni tip i nije izbirljiv pa mu tako nije presudno ni bavi li se djevojka glazbom ili ne. Estradnih zamki se ne boji – ima iskustva iz prijašnjih showova, a tu su i tata te mentori iz “The Voicea” koji ga savjetima usmjeravaju na pravi put.

screenshot/youtube
sjever.hr/gloria.hr
03.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.