Now Reading:
Molitelji ogradili dio zagrebačkog glavnog trga samo za muškarce: Ne možete unutra, to nije za žene!
Full Article 2 minutes read

Molitelji ogradili dio zagrebačkog glavnog trga samo za muškarce: Ne možete unutra, to nije za žene!

Još jedna molitvena subota na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, ali stigli su i oni koji se protive takvom načinu molitve te legli na trg s transparentima na kojima piše „Naša tijela, naš izbor”, „Patrijarhat ubija”, „Klerofašisti, pustite nas na miru”…

Poručili su da nisu ni iz kakve organizacije, već da su se organizirali individualno, donosi portal 24 sata.

Svi koji nisu iz „moliteljskog kruga” zamoljeni su da izađu izvan njihove molitvene ograde. Na pitanje zašto građani koji ne mole ne mogu biti unutra, rekli su da su oni prostor rezervirali za molitvu.

Na konstataciju kako je to javni prostor, jedna je žena koja drži molitvenu ogradu za 24 sata rekla da samo muškarci mole unutra, da „tamo nije za žene”.

-Imamo goste, nemojte se na njih obazirati niti ih dirati, možete za njih moliti – riječi su s kojima je krenula molitva u 8.30 sati, a okupilo se stotinjak molitelja koji su došli moliti za domovinu, muškarce, život u predbračnoj čistoći, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu…

Osim u Zagrebu, molitelji će se okupiti i u Bjelovaru, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogiru, te u Vinkovcima, Virovitici i Zadru.

screenshot/24sata
sjever.hr/24sata.hr
03.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.