Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Sport

Rukometaši za kraj Eura svladali domaćina Njemačku, osvojili 11. mjesto i olimpijske kvalifikacije

Autor: Robert Peharda
Rukometaši za kraj Eura svladali domaćina Njemačku, osvojili 11. mjesto i olimpijske kvalifikacije

Hrvatski rukometaši nastup na Europskom prvenstvu okončali su pobjedom 30:24 protiv domaćina Njemačke. Unatoč slavlju igrači izbornika Gorana Perkovca drugi krug natjecanja su završili kao posljednji u skupini, odnosno kao 11. u ukupnom poretku.

Slabiji ukupni plasman na Euru Hrvatska je imala samo 2002. godine kada je osvojeno posljednje 16. mjesto.

Poslije utakmice igrači nisu skrivali razočarenje za propuštenom prilikom. Naime, reprezentaciji su se poklopili svi ostali rezultati u skupini pa je Hrvatska u polufinale mogla i s pet osvojenih bodova. Ključnim za ispadanje tako se pokazao poraz protiv Islanda. Da su u tom susretu osvojena dva boda, izravni okršaj s Nijemcima u posljednjem kolu odlučivao bi o drugom polufinalistu.

Spomenimo i da će u borbu za medalje Francuska protiv Švedske te Danska protiv Njemačke.

Unatoč ne sjajnom plasmanu, jedan zacrtani cilj je ipak ostvaren - osiguran je nastup na kvalifikacijama za Olimpijske igre ove godine u Parizu. U tome je najveći posao odradio - Island, koji je pobijedio Austriju i time omogućio Hrvatskoj da kao devetoplasirana momčad s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva ima osigurano mjesto u kvalifikacijama.

Kvalifikacije će se igrati u ožujku, a putnici za Olimpijadu znat će se nakon svih utakmica na tri kvalifikacijska turnira. Vizu za Pariz izborit će po dvije najbolje momčadi iz svake grupe.

A na kojem turniru će igrati Hrvatska i tko će joj sve biti protivnici, bit će poznato za nekoliko dana, točnije po završetku Europskog prvenstva, ali i Prvenstva Afrike.

Naime, u slučaju da Egipat bude prvak Afrike tada bi Hrvatska igrala u grupi s Austrijom, drugoplasiranom reprezentacijom Afričkog prvenstva što bi mogli biti ili Zelenortska Republika ili Alžir te Švedskom ili Njemačkom, ovisno koja bi reprezentacija imala lošiji plasman na ovom Euru.

Ako pak Egipat ne bude prvak tada Hrvatska ulazi u grupu sa Španjolskom, Brazilom i Bahreinom.

foto: hrs/Axel Heimken/kolektiff
sjever.hr
25.01.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?