Now Reading:
Krunoslav Srbljinović najperspektivniji mladi proizvođač mlijeka, nagrađenima čestitao i župan Koren
Full Article 2 minutes read

Krunoslav Srbljinović najperspektivniji mladi proizvođač mlijeka, nagrađenima čestitao i župan Koren

U organizaciji Hrvatske mljekarske udruge te uz pokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije na Veleučilištu u Križevcima je održan „Stručni skup Hrvatske mljekarske udruge“ na kojem su nagrađeni najuzorniji proizvođači mlijeka u Republici Hrvatskoj  i dodijeljene Godišnje nagrade Mljekarskog lista u kategorijama “Mliječna farma 2023. godine” i “Najperspektivniji mladi proizvođač mlijeka u 2023. godini”.

Svečanosti je prisustvovao koprivničko-križevački župan Darko Koren koji je uz čestitke nagrađenima izrazio zadovoljstvo što je Koprivničko-križevačka županija pokrovitelj događanja.

Sektor poljoprivrede ima svoju budućnost, a to se pogotovo pokazalo u vrijeme nedavnih kriznih situacija u kojima su hrana i voda bili iznimno važni. Obrazovanje i stalno unaprjeđivanje znanja su alati koji su nužni za opstanak poljoprivrede i stočarstva, nadam se da će i interes mladih po tom pitanju porasti. Što se tiče Koprivničko-križevačke županije, važno je naglasiti da punu pozornost dajemo sektoru poljoprivrede i stočarstva te putem potpora kontinuirano pomažemo u daljnjem razvoju, a tako ćemo nastaviti i u narednom razdoblju – istaknuo je župan.  

Nagrada za mliječnu farmu 2023. godine pripala je OPG-u Emine Burek iz Mostara u Zagrebačkoj županiji, a za najperspektivnijeg mladog proizvođača u 2023. godinu nagradu je primio Krunoslav Srbljinović iz naselja Gorice u općini Rasinja.

sjever.hr/Ured župana Koprivničko-križevačka županija 25.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.