Now Reading:
Danas promjenjivo vrijeme, no meteoropatima će ipak biti lakše nego prethodnih dana
Full Article 2 minutes read

Danas promjenjivo vrijeme, no meteoropatima će ipak biti lakše nego prethodnih dana

Prema podacima sa DHMZ-a, danas nas očekuje promjenjivo vrijeme, pa će tako na Jadranu i krajevima uz njega biti djelomice sunčano, dok će u središnjim i istočnim predjelima povremeno biti više oblaka.

Prema kraju dana mjestimice je moguće malo kiše, ponajprije na istoku zemlje. U noći i ujutro u unutrašnjosti mjestimice moguća magla. Vjetar ponegdje umjeren južni i jugozapadni, u gorju prolazno i jak. U Dalmaciji umjerena do jaka bura i sjeverni vjetar, popodne slabi i okreće na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od -5 do 0, na Jadranu od 3 do 8. Najviša dnevna od 8 do 12, a na Jadranu od 11 do 14 °C.

Biometeorološka prognoza

U odnosu na prethodni dan, u cijeloj zemlji će mnogima biti ugodnije, a osobito na Jadranu uz više sunčanih sati nego u unutrašnjosti. Sunčano vrijeme će povoljno djelovati na raspoloženje, radni elan, koncentraciju i radni učinak. No, ponajprije kroničnim bolesnicima i meteoropatima u unutrašnjosti će smetati nestabilnost vremena uz jačanja južine, postepeno sve više oblaka, a sa srijede na četvrtak i mjestimičnu oborinu. Stoga je prema kraju dana kod najosjetljivijih skupina ljudi moguća pojava nesanice, glavobolje, nervoze i teže podnošenje kroničnih bolesti.

sjever.hr

24.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.