Now Reading:
Direktoru varaždinske tržnice uručen izvanredni otkaz zbog raznih nepravilnosti u poslovanju
Full Article 2 minutes read

Direktoru varaždinske tržnice uručen izvanredni otkaz zbog raznih nepravilnosti u poslovanju

Direktoru Gradske tržnice d.o.o Predragu Ciglaru je u ponedjeljak 22. siječnja uručena Odluka o izvanrednom otkazu ugovora o radu, slijedom čega je radni odnos, a posljedično tome i funkcija direktora društva, Predragu Ciglaru prestao s današnjim danom budući da nema pravo na otkazni rok niti pravo na isplatu otpremnine.

Odluka o izvanrednom otkazu donesena je iz razloga što je u poslovanju Gradskih tržnica utvrđeno niz nepravilnosti, a u poslovnoj dokumentaciji niz nedosljednosti, za što punu odgovornost snosi Predrag Ciglar koji je do danas obnašao funkciju direktora.

U obrazloženju odluke koja je uručena Predragu Ciglaru detaljno su navedeni razlozi njezinog donošenja, među kojima se većina odnosi na nedosljednosti u vezi prikupljenih novčanih sredstava tijekom humanitarnih akcija koje je organizirala Gradska tržnica u Varaždinu.

Naime, u knjigovodstvenoj dokumentaciji i evidenciji društva Gradska tržnice d.o.o. koja je dostavljena na zahtjev gradonačelnika Bosilja nije iskazan niti je vidljiv tijek novca prikupljenog tijekom niza održanih humanitarnih akcija u razdoblju od 2019. do 2024. godine te je utvrđen nesklad između prikupljenih sredstava i izvršenih uplata.

Na mjesto direktora Gradske tržnice dosadašnji je direktor prvi puta imenovan 18. svibnja 2008. godine, a posljednji puta 09.06.2020. godine od strane tadašnjeg gradonačelnika Ivana Čehoka. Do natječaja za novog direktora dužnost direktorice vršiti će djelatnica Gradske tržnice Željka Vincek Strugar.

sjever.hr

22.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.