Now Reading:
Desetu godinu zaredom, Grad Čakovec osigurava pomoćnike osnovnoškolcima s teškoćama – projekt je vrijedan oko 350 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

Desetu godinu zaredom, Grad Čakovec osigurava pomoćnike osnovnoškolcima s teškoćama – projekt je vrijedan oko 350 tisuća eura

Desetu godinu zaredom, Grad Čakovec i projektni partneri – osnovne škole Grada, u školskoj godini 2023./2024. provode projekt „Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u OŠ Grada Čakovca – VII”. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda plus, te se provodi u trajanju od 12 mjeseci, odnosno do 1. rujna ove godine.

Ukupna maksimalna vrijednost projekta je 348.507,60 eura od čega bespovratna sredstava Europskog socijalnog fonda plus iznose 85 posto ukupnog iznosa,, odnosno 96.231,46 eura, dok Grad Čakovec sufinancira 15 posto iznosa ili 52.276,14 EUR.

Projektni partneri su osnovne škole Grada Čakovca: I., II i III. OŠ Čakovec, Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec te OŠ Ivanovec i OŠ Kuršanec.

Glavni ciljevi projekta su osigurati preduvjete za uključivanje učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske ustanove Grada Čakovca, zaposliti educirane osobe te osvijestiti i senzibilizirati širu lokalnu zajednicu o važnosti uključivanja učenika s teškoćama u redovite osnovne škole, što je temelj za ostvarenje društva jednakih mogućnosti za sve.

U školskoj godini 2023./2024. osnovne škole Grada Čakovca zaposlile su ukupno 49 pomoćnika u nastavi za 59 učenika s teškoćama u razvoju te educirale sve pomoćnike kojima je edukacija potrebna, kako bi kvalitetno pružali potporu u direktnom radu.

Ujedno valja napomenuti kako je Grad Čakovec pomoćnicima u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednicima isplatio božićnicu i dar za djecu i isplaćuje dnevnice za izvanučioničku nastavu.

sjerver.hr/cakovec.hr
17.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.