Now Reading:
Roditelji očajni! Prijeti zatvaranje vrtića jer je ravnateljica, koja može potpisati ugovore odgojiteljima, na bolovanju
Full Article 2 minutes read

Roditelji očajni! Prijeti zatvaranje vrtića jer je ravnateljica, koja može potpisati ugovore odgojiteljima, na bolovanju

Roditelji i njihova djeca nakon blagdana došli su na zaključana vrata dječjeg vrtića u Plešćima u Čabru, piše Danas.hr.

Naime, jedinoj odgojiteljici i čistačici 31. prosinca istekao je ugovor o radu, a novi nema tko potpisati jer je ravnateljica od listopada na bolovanju. Zbog toga je upitna sudbina 55 mališana.

– Plaće je potpisala, ugovore neće potpisati! Plaće je potpisala valjda jer tamo joj radi i sin i sestra i ne znam tko sve ne, teta, ona je svu familiju dovukla tamo u vrtić, svi tamo rade, plaće mora potpisati, a sad kako će to naprijed ja znam – poručio je jedan od roditelja za Danas.hr.

Ravnateljici mandat istječe krajem ožujka, a gradonačelnik Čabra, Antonio Dražović rekao je kako ne smiju dopustit da se vrtići zatvore te da su sada taoci jedne osobe.

Ravnateljica vrtića Laura Turk-Resman putem odvjetnika je poručila kako ju gradonačelnik kleveče, te da joj je baš on rekao kako za vrijeme bolovanja ne smije potpisati ugovore o radu jer to ne bi bilo zakonito. Pojasnili su i da je ravnateljica bila prisiljena osobno potpisati naloge za plaću, jer je uskrata isplate plaće kazneno djelo.

sjever.hr/Dnevnik.hr

14.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.