Now Reading:
Ovako izgledaju kreacije mlade Međimurke zbog kojih ju je Vogue uvrstio u 100 najvažnijih inovatora u modi
Full Article 2 minutes read

Ovako izgledaju kreacije mlade Međimurke zbog kojih ju je Vogue uvrstio u 100 najvažnijih inovatora u modi

Nakon što je Vogue uvrstio mladu dizajnericu Gala Mariju Vrbanić iz Čakovca među sto najvažnijih inovatora u modi 2023. godine, u njezin tim uložila je i grupa američkih investitora i to 4,5 milijuna dolara, piše Dnevnik.hr.

Za mladi dizajnericu priznanje modne biblije znači puno.

– Mislim da dobiti priznanje brenda kao što je Vogue ima više nekako snagu za širu publiku koja nije upoznata s ovime što radimo jer je ovo jako nišna industrija – rekla je Gala čije kreacije se proizvode pod imenom Tribute band.

A razlog zbog čega ju je Vogue uvrstio među najvažnije inovatore leži u njezinim kreacijama. Naime, Gala i njezin tim dizajniraju za fizički ali i za digitalni svijet, ali i onaj između. Primjerice, izrade odjeću od otpadnih vlakana (zero waste) koja u sebi ima čip, nešto poput virtualne etikete, na koji se može pohraniti pjesma ili vizitka, a na taj se način i taj komad odjeće može imati i u virtualnom obliku.

– Povezivanje fizičkog i digitalnog radi se kroz aplikaciju, a to je da isti džemper možete koristiti kao AR filter na nekome – pojasnila je Gala za Dnevnik.hr te istaknula kako se ljudi, posebice mladi, više socijaliziraju online.

– Kada pogledamo generacije mlađe od mene, oni se socijaliziraju većinu vremena online, i to u virtualnim svjetovima kao što su igrice, i oni tamo također trebaju modu – istaknula je Gala.

Mlađa populacija zasigurno će koristiti njezine kreacije s obzirom da se radi o skinovima, odnosno odjeći za avatare u igrama. Kako kaže Gala, starije generacija teže će shvatiti što radi njezin tim.

– Ne moraju svi sve shvatiti. Da ljudi imaju potrebu za nečim, onda bi to shvatili. Mislim da stariji nemaju potrebu za skinove za igrice, mladi imaju. Zato oni shvaćaju, a ovi drugi ne – rekla je Gala.

foto – IG Tribute band

n.p.bajz/sjever.hr/Dnevnik.hr

09.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.