Now Reading:
Savršena torta za novogodišnju noć koja će oduševiti vaše ukućane i goste
Full Article 2 minutes read

Savršena torta za novogodišnju noć koja će oduševiti vaše ukućane i goste

Ako još niste sigurno što ćete slatkog pripremiti za novogodišnju proslavu, donosimo recept za novogodišnju tortu koja će oduševiti vas, vaše ukućane i goste.

Recept za ovu ukusnu tortu s finom, sočnom kremom na internetu je bio pravi hit.

Osim što je lijepa za oko, ukusna za nepce, jednostavna je za pripremu. Priprema i pečenje traju malo više od 30 minuta, a okus će vas oboriti s nogu.

Recept za vas donosimo s portala Miss7.

Sastojci:

2 jaja
8 g vanilin šećera
100 g šećera
50 ml suncokretovog ulja
50 g maslaca
340 g brašna
10 g praška za pecivo

Za kremu:

200 g kompota od breskvi (ocijeđeni)
400 ml mlijeka
10 g vanilin šećera
1 žumanjak
3 žlice šećera
4 žlice kukuruznog škroba
200 ml vrhnja za šlag (već zaslađeno)
usitnjeni bademi

Priprema:

U veliku zdjelu stavite jaja, vanilin šećer, šećer i ulje te dobro promiješajte pjenjačom. Dodajte maslac te umiješajte. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo te rukama zamijesite tijesto. Od tijesta odvojite dio te napravite kuglu veličinu šake, omotajte prozirnom folijom pa stavite na 20 minuta u zamrzivač. Namašćeni okrugli kalup (promjera 24 cm) obložite preostalim tijestom po dnu i malo po rubu. Narežite breskve na kockice. U lonac ulijte mlijeko, dodajte vanilin šećer, žumanjak i 3 žlice šećera. Zatim dodajte 4 žlice kukuruznog škroba te sve promiješajte pjenjačom da dobijete finu kremu. Ulijte vrhnje za šlag te sve dobro promiješajte pjenjačom. Dodajte usitnjene breskve i dobro ih umiješajte.

Prebacite kremu na tijesto u kalupu pa zagladite. Po kremi naribajte tijesto iz zamrzivača. Po tome pospite listiće badema. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180-200 stupnjeva oko 25 minuta. Izvadite tortu iz pećnice i kalupa te pospite šećerom u prahu.

Dobar tek!

foto: YouTube/screenshot
sjever.hr/miss7.24sata.hr
31.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.