Now Reading:
U Lepoglavi dodijeljena priznanja i nagrade u okviru akcije “Cvijet za ljepši grad“
Full Article 3 minutes read

U Lepoglavi dodijeljena priznanja i nagrade u okviru akcije “Cvijet za ljepši grad“

Tradicionalna ekološko-edukativna akcija Turističke zajednice Grada Lepoglave “Cvijet za ljepši grad” i ove je godine pokazala da građani Lepoglave drže do prostora u kojem žive i svoga grada. Pokazale su to fotografije uređenih balkona te kuća i okućnica javnosti predstavljene na završnoj priredbi akcije održanoj u okviru proslave Dana grada Lepoglave.

Izložba fotografija te dječjih likovnih radova na temu ekologije postavljena je u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca gdje održana i završna svečanost akcije “Cvijet za ljepši grad” na kojoj su nagrađeni vlasnici najljepše uređenih balkona te kuća i okućnica.

– Ova je izložba završnica ovogodišnje akcije koja je započela u travnju obilaskom gradskog područja i fotografiranjem balkona, kuća i okućnica naših građana. Izloženo je 88 fotografija koje pokazuju predivno uređene kutke u kojima naši građani žive. Izloženi su i radovi učenika i polaznika dječjih vrtića s gradskog područja koji pokazuju koliko naš svijet može biti lijep – istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Lepoglave Ljubica Dubovečak.

U kategoriji najljepše uređenih balkona nagrađene su Karmela Jevtić, Verica Boršćak i Branka Sambolec. Nagrade za najljepše uređene kuće i okućnice primile su Branka Kuća, Božena Juren i Dragana Fogec.

Nagrade za najljepše likovne radove učenika dodijeljene su Lani Jakopović iz OŠ Ivana Rangera iz Kamenice, Sari Marković iz OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave i Zari Visinski iz OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice.

Posebna priznanja primile su i kreativna grupa iz OŠ Ivana Rangera iz Kamenice, koju čine Dora Husnjak, Karla Jug, Magdalena Kišićek, Nikolina Strupar i Tea Šantalab, te kreativna grupa iz OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave, koju čine Nela Tvarog, Sebastian Copak, Adam Držaić, Leona Čretni, Lena Dubovečak, Dora Cerovčec i Anamarija Špac. Nagrade su dodijeljene i njihovim mentorima.

Zahvalnice za sudjelovanje u akciji dodijeljene su Dječjem vrtiću Lepoglava, podružnica Donja Višnjica, Dječjem vrtiću Runolist te Ženskom pjevačkom zboru Collegium Artisticum koji je svojim nastupom glazbeno uljepšao završnu priredbu akcije Cvijet za ljepši grad.

– Kada smo, prije 15 godina, pokrenuli ovu akciju, nismo imali prigode vidjeti ovoliko mnogo lijepo uređenih balkona, kuća i okućnica kao što ih vidimo danas. Možemo biti ponosni kako nam naš grad izgleda. Hvala vam na trudu i ljubavi koju ulažete u uređenju svojih životnih prostora, a tako i našeg grada – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić otvarajući izložbu.

sjever.hr 15.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.