Now Reading:
U Đurmancu kod spomenika Tigru Željku Paviću zapaljene svijeće povodom Dana sjećanja
Full Article 1 minutes read

U Đurmancu kod spomenika Tigru Željku Paviću zapaljene svijeće povodom Dana sjećanja

U petak, 17. studenoga 2023. godine, povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, načelnik Općine Đurmanec Damir Belošević sa suradnicima, zatim predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Sveti Juraj Đurmanec, župnik fra Vlado Mustač i učenici Osnovne škole Đurmanec zapalili su svijeće ispred spomenika Tigru Željku Paviću, prvom poginulom Zagorcu u Domovinskom ratu.

Na taj su način ujedno odali počast svim žrtvama Domovinskog rata, hrvatskim junacima, zahvaljujući kojima danas živimo u samostalnoj, neovisnoj i modernoj Hrvatskoj. Župnik fra Vlado Mustač tom je prilikom predvodio molitvu za sve poginule i nestale branitelje, žrtve Vukovara i Škabrnje, mjesta koja su na poseban način urezana u hrvatsku povijest.

– Na Dan pada Vukovara s pijetetom se prisjećamo hrabrih hrvatskih mladića, vojnika koji su dali život za domovinu u kojoj danas živimo, a u posebnom sjećanju zauvijek će biti naš Tigar Željko Pavić iz Đurmanca, prvi poginuli branitelj iz Krapinsko-zagorske županije, koji je s još petoricom hrvatskih branitelja poginuo u Erdutu – rekao je načelnik Damir Belošević.

sjever.hr
17.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.