Now Reading:
U Čakovcu otvorena Međunarodna izložba karikatura na temu kontinentalnog turizma
Full Article 2 minutes read

U Čakovcu otvorena Međunarodna izložba karikatura na temu kontinentalnog turizma

Međimurski karikaturist Damir Novak iz Malog Mihaljevca nastavlja tradiciju organiziranja međunarodnih natjecanja karikaturista i prateće izložbe te je u caffe baru Bedem u Čakovcu, u utvrdi Starog grada Zrinskih, u srijedu, 15. studenoga, održano otvorenje izložbe i proglašenje pobjednika.

Riječ je o 52 karikature koje je međunarodni žiri izlučio kao najuspješnije u ovogodišnjem natjecanju – 8. Međunarodnoj izložbi karikatura.

Organizator temom ovogodišnje izložbe prati razvojne trendove i dosege Županije te su se prijavljeni karikaturisti bavili kontinentalnim turizmom, dok su tehniku izvedbe rada birali sami.

Na natječaj je 275 autora starijih od 16 godina poslalo 498 radova, a među mlađima natjecalo se 129 autora sa 148 radova, iz čak 52 države.

Posjetitelji su uživali u duhovitim rješenjima i porukama autora karikatura, a župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini pohvalili su Damira Novaka za još jedan vrijedan doprinos kulturi Međimurja i grada Čakovca.

Tijekom svečanosti otvorenja ove zabavne izložbe, proglašeni su i pobjednici – po tri prvoplasirana karikaturista i karikaturistice u dobnim skupinama do 16. godine života te stariji od 16, kojima su dodijeljene nagrade.

U mlađoj dobnoj kategoriji prvu nagradu osvojila je Ariela Crkvenčić, dok je u starijoj skupini prvu nagradu osvojio Hule Hanušić.

Uz najuspješnije autore, u obje kategorije dodijeljeno je po sedam posebnih priznanja, a prisutni autori Ela Zoričić, Patrik Peras te Tessa Makšadi primili su ih osobno.

Izložba karikatura bit će postavljena u Čakovcu do kraja godine ispred Gradske kavane.

foto: medjimurska-zupanija.hr
sjever.hr
17.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.