Now Reading:
Danas promjenjivo oblačno, uz sunčana razdoblja, ujutro je moguća magla. Bit će malo toplije nego jučer
Full Article 1 minutes read

Danas promjenjivo oblačno, uz sunčana razdoblja, ujutro je moguća magla. Bit će malo toplije nego jučer

Prema prognozi DHMZ-a danas će biti promjenjivo oblačno, uz sunčana razdoblja, a najsunčanije se očekuje u Dalmaciji.

Na širem riječkom području i u Gorskom kotaru krajem dana može pasti malo kiše. Ujutro u unutrašnjosti često magla koja se ponegdje može i dulje zadržati. Vjetar slab, popodne i umjeren jugozapadni, navečer u višim predjelima na udare i jak.

Na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak, sredinom dana u okretanju na jugozapadnjak, navečer i jugo te južni vjetar, lokalno jak.

Jutarnja temperatura zraka od 2 do 5, na Jadranu između 7 i 12 °C. Najviša dnevna na kopnu od 11 do 15, na moru između 15 i 18 °C.

Biometeorološka prognoza

Na području većeg dijela zemlje biometeorološke prilike i dalje neće biti sasvim povoljne. Kronične plućne i srčane bolesnike upozoravamo na moguću jutarnju maglu u unutrašnjosti. Atmosfera neće biti posve stabilna, pa će oblačno vrijeme, mjestimice i veći dio dana, kvariti raspoloženje ljudi osjetljivih na vrijeme. Ipak, uz dnevni porast temperature zraka, u dijelovima dana sa sunčanim razdobljima, vrijeme može biti poticajno za boravak na otvorenom, što će doprinijeti poboljšanju raspoloženja.

FOTO: Arhiva

sjever.hr/DHMZ 13.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.