Now Reading:
Treći dan Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije obilježila Panel rasprava o turizmu, izložba malih životinja, te „Okusi Podravine i Prigorja“
Full Article 1 minutes read

Treći dan Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije obilježila Panel rasprava o turizmu, izložba malih životinja, te „Okusi Podravine i Prigorja“

U Križevcima je održan zanimljiv program trećeg dana 25. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije.

Prvo je na rasporedu bila 49. Međugradska i 32. Međužupanijska izložba malih životinja, kojoj su prisustvovali župan Darko Koren, njegov zamjenik Ratimir Ljubić. dekanica Veleučilišta u Križevcima Marcela Andreata-Koren te mnogi drugi.

Prigodnim su se riječima obratili župan i dekanica Andreata-Koren, koji su organizatorima zahvalili što svake godine sudjeluju u programu te su naglasili važnost očuvanja i zaštite autohtonih hrvatskih pasmina peradi.

U nastavku programa Sajma održana je panel rasprava na temu „Vinska klijet – graditeljska baština, kulturno dobro ili turizam?“.  Raspravljalo se o aktualnoj problematici vezanoj za registraciju klijeti kao smještajnih kapaciteta i novostima u zakonskoj regulativi, a stručnjaci su dali prijedloge rješenja te pokazali primjere dobre prakse.

Zatim je na redu bio program „Okusi Podravine i Prigorja“ čiji je organizator bila županijska Turistička zajednica.

Na izboru za najatraktivniji izložbeni prostor prvo je mjesto osvojila Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, drugo mjesto je osvojio štand DN suveniri koji spada u Obrtničku komoru Bjelovarsko-bilogorske županije, a treće mjesto Vino voće povrće j.d.o.o. iz Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije.

sjever.hr 12.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.