Now Reading:
U nesreći poginuo otac dvoje djece. DORH izvijestio da je nesreću skrivio ministar Banožić
Full Article 2 minutes read

U nesreći poginuo otac dvoje djece. DORH izvijestio da je nesreću skrivio ministar Banožić

Kao što smo već izvijestili, jutros je ministar obrane Mario Banožić sudjelovao u stravičnoj prometnoj nesreći u kojoj je poginula jedna osoba.

U nesreći je smrtno stradao 40-godišnjak iz Privlake, otac dvoje djece, piše Index.

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Vinkovcima oglasilo se povodom prometne nesreće ministra Banožića. Biljana Luburić, zamjenica županijskog državnog odvjetnika, izjavila je kako je ŽDO u suradnji s policijom i vještakom ustvrdio kako je 44-godišnji hrvatski državljanin vozio iz smjera Vinkovaca te je započeo pretjecanje teretnog vozila ne provjerivši da to može učiniti na siguran način te je došlo do udara u kombi koji se kretao iz suprotnog smjera.

-Došlo je do smrtnog stradanja vozača kombi vozila dok je vozač osobnog automobila zadobio teške tjelesne ozljede te je prevezen u bolnicu u Vinkovce, te kasnije u Osijek – dodala je. Navela je da su izuzeli krv i urin kako bi utvrdili prisutnost alkohola, ali još nemaju rezultate.

Nije mogla otkriti kojom se brzinom kretao ministar Banožić ni u kojem će smjeru ići prijava. Potvrdila je da su oba vozača bila vezana te da imaju jednog svjedoka, vozača kamiona, koji je ispitan. Što se prisutnosti vojne policije tiče, kaže da oni uvijek budu prisutni kada je u pitanju nesreća vojnog lica, ali ne utječu na očevid, piše Index.

Nesreća se dogodila u 6:15 sati, na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županje. Banožić je u vinkovačku bolnicu primljen u 8.30 sati, a potom je prebačen u KBC Osijek. Iz osječke bolnice su izvijestili da je Banožić na intenzivnoj, da ima ozljede mozga, prsa i ekstremiteta te da nije u životnoj opasnosti. Liječnik je izjavio da se ministar nesreće ne sjeća.
sjever.hr/index.hr
11.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.