Now Reading:
Premijer Plenković smijenio Banožića!
Full Article 1 minutes read

Premijer Plenković smijenio Banožića!

Predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković u subotu se obratio javnosti, vezano uz tešku prometnu nesreću koju je jutros izazvao ministar obrane Mario Banožić, a u kojoj je poginuo 40-godišnji vozač kombija, dok je Banožić teže ozlijeđen.

Plenković je prvo izrazio sućut obitelji poginulog vozača kombija Gorana Šarića te izrazio žaljenje, ali i zabrinutost za stanje ministra koji je hospitaliziran s teškim tjelesnim ozljedama, prenosi Index.

Razriješio sam Banožića – rekao je Plenković i dodao da je ovlastio državnog tajnika da obavlja dužnosti ministra obrane.

Premijer je kazao i da će iznaći način da pomognu obitelji poginulog Šarića, a na pitanje
je li točna informacija koja se pojavila da je Banožić bio sinoć na zabavi i jesu li došli nalazi krvi, odgovorio je da nema pouzdanih informacija.

Banožić je, kako se doznaje, kad se nesreća dogodila išao u lov. U nesreći je poginuo 40-godišnjak iz Privlake, otac dvoje djece. Županijsko državno odvjetništvo objavilo je da je Banožić po magli pretjecao kamion i izravno se sudario s kombijem koji je dolazio iz drugog smjera, objavio je Index.

sjever.hr/index.hr
11.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.