Now Reading:
U varaždinskoj knjižnici otvorena humanitarna prodajna izložba – pridružite se hvalevrijednoj akciji!
Full Article 2 minutes read

U varaždinskoj knjižnici otvorena humanitarna prodajna izložba – pridružite se hvalevrijednoj akciji!

U Gradskoj knjižnici i čitaonici „Metel Ožegović“ ovog je tjedna službeno otvorena humanitarna prodajna izložba radova nastalih na prvoj Likovnoj koloniji „Varaždinski Purgar“ koja je održana početkom rujna ispred dvorca Stari grad.

Riječ je o više od 50 likovnih radova koje su autori poklonili organizatorima, Varaždinskoj građanskoj gardi, u humanitarne svrhe.

-Svi znamo da su Purgari naše nematerijalno kulturno dobro, no važno je istaknuti da oni u svim prilikama pokazuju veliku humanitarnu notu. Održao sam sastanak s direktorima gradskih tvrtki i skrenuo im pozornost na ovu izložbu te vjerujem da će se pokazati njihova društvena odgovornost i da će ova djela ovdje izložena biti brzo rasprodana – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj na otvorenju izložbe te je pohvalio rad udruge.

Izloženi radovi namijenjeni su za prodaju po cijenama od 100, 200 i 300 eura, a njihovu su vrijednost procijenili djelatnici Gradskog muzeja Varaždin. Organizatori projekta, udruga Varaždinska građanska garda, prikupljena sredstva od radova i sponzora utrošit će za dobavu i postavljanje igrala za djecu s invaliditetom koje će, u suradnji s Gradom Varaždinom i stručnim službama, biti postavljeno na dječjem igralištu.

Varaždinska građanska garda poziva sve zainteresirane građane, kao i pravne osobe, da razgledaju izložbu u Gradskoj knjižnici i čitaonici sve do 15. prosinca, gdje ujedno mogu dobiti informacije o donatorskoj kupovini radova.

sjever.hr
09.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.