Now Reading:
Predstavljena knjiga Miljenka Jerneića “Zapisi iz duše”
Full Article 1 minutes read

Predstavljena knjiga Miljenka Jerneića “Zapisi iz duše”

U utorak je u Gradskoj knjižnici „Ksaver Šandor Gjalski“ održano predstavljanje knjige Miljenka Jerneića „Zapisi iz duše“.

Predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Zaboku Sandra Babnik Lončar istaknula je kako Ogranak ima posebnu čast što može predstaviti domaćega sina Zabočanina, ali i  člana Matice koji već dulji niz godina piše i objavljuje knjige.

U ovoj zbirci Miljenko piše o događajima iz svog života, života svojih prijatelja, o prošlosti Zaboka i Hrvatskog zagorja i Zagreba.

Knjigu su zatim redom predstavili urednici i recenzenti: novinar, prevoditelj, diplomat i pjesnik Stjepan Šulek, književni kritičar i povjesničar, diplomat i pjesnik Đuro Vidmarović i potpredsjednik Ogranka Matice Hrvatske Zaprešić i pjesnik Mirko Ivanjek.

Autor Miljenko Jerneić rekao je kako su ovi „Zapisi iz duše“ zanimljivi spoj priča koja vraćaju u neka prošla vremena,  lijepa sjećanja koja su mu ostala iz pričanja priča bake i djeda.

-Osjetio sam potrebu da sve to zapišem te da se danas sutra možemo prisjetiti kako se je nekad živjelo – naglasio je Jerneić.

Prigodne ulomke iz zbirke čitao je Marko Bilić, a u glazbenom dijelu nastupila je Gloria Svečnjak.

sjever.hr 08.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.