Now Reading:
Čakovec: Održane UniSport futsal kvalifikacije – Klopotan: „Već dugo nam je želja dovesti sport u Međimurje koje je oduvijek skrivalo sportske talente”
Full Article 2 minutes read

Čakovec: Održane UniSport futsal kvalifikacije – Klopotan: „Već dugo nam je želja dovesti sport u Međimurje koje je oduvijek skrivalo sportske talente”

U srijedu, 8. studenoga 2023. godine, u dvorani Graditeljske škole Čakovec održane su UniSport futsal kvalifikacije za regiju sjever.

U Čakovcu su se okupile ekipe Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, Sveučilišta Sjever i Veleučilišta Ivanić-Grad. Nakon tehničkog sastanka, fotografiranja i zagrijavanja, momčadi su se borile kako bi se kvalificirale u UniSport futsal ligu, istaknuto natjecanje nacionalnog sveučilišnog sportskog sustava.

Dekan MEV-a Igor Klopotan izrazio je zadovoljstvo što je takvo natjecanje stiglo u Čakovec.

–Već dugo nam je želja dovesti sport u Međimurje jer Međimurje je oduvijek skrivalo sportske talente, a sada imaju priliku to i dokazati, i to u UniSport Futsal ligi. U ligi sudjeluje osam ekipa, reprezentacija hrvatskih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola, pri čemu su tri mjesta rezervirana za prošlogodišnje osvajače odličja, dok se za preostalih pet mjesta koja vode u ligu, bore ostale ekipe putem kvalifikacija. Riječ je o najprestižnijem natjecanju nacionalnog sveučilišnog sportskog sustava i to je odlična prilika za naše studente da se istaknu u sportu, rekreiraju, opuste i pokažu natjecateljski duh. Želimo promicati sport i zajedništvo među našim studentima te ih poticati na sudjelovanje u sportskima aktivnostima – istaknuo je Klopotan.

Nove sportske izazove s veseljem su dočekali i studenti.

–Nadamo se prolazu, dvije pobjede i prvo mjesto. Ovo mi je prvi put da igram za faks, tako da je zanimljivo i veselim se novom izazovu. Ekipa je dobra, ima nas dosta, možda čak i previše – rekao je Lovro Krivec, izvanredni student prve godine Preddiplomskog stručnog studija Menadžmenta sporta i turizma.

Nakon kompletiranja lige, odigrat će se sedam natjecateljskih kola u skupinama „sjever” i „jug”, putem kojih će četiri najbolje plasirane ekipe ostvariti nastup na nacionalnoj završnici – UniSport Finals, kada će se odigravati polufinalni i susreti za medalje.

sjever.hr
08.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.