Now Reading:
HZJZ: U slučaju krvarenja sluznice usne šupljine ili nagle boli odmah se javite liječniku!!!
Full Article 2 minutes read

HZJZ: U slučaju krvarenja sluznice usne šupljine ili nagle boli odmah se javite liječniku!!!

Ako vam se nakon konzumacije sumnjive tekućine pojavila nagla bol ili krene krvarenje iz sluznice usne šupljine hitno potražite pomoć liječnika. Dio je to uputa koje je na svojim stranicama objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo nakon što se pojavljuje sve više slučajeva trovanja sokovima i mineralnom vodom.

-Ovo je uputa za postupanje u slučaju gutanja sumnjive tekućine s obzirom na to da do sada nije poznato o kojem se sredstvu radi, izostavljen je savjet o pijenju vode. Preporuke se mogu izmijeniti ovisno o rezultatima provedenih laboratorijskih analiza, a u slučaju izmjene, upute će biti objavljene na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu – stoji u objavi HZJZ.

Ističu da su mogući znakovi promijenjeni okus napitka, naglo nastala bol i pečenje usne šupljine te krvarenje iz sluznice usne šupljine.

Ako se to dogodi postupak je sljedeći:

Odmah ispljunite ostatak tekućine iz usta i prekinite daljnji unos i ne izazivajte namjerno povraćanje odnosno ne uzimajte ništa na usta. Sačuvajte ostatak napitka i originalnu ambalažu iz koje ste pili radi mogućnosti provedbe daljnjih analiza i odmah se javite u najbližu hitnu medicinsku službu ili nazovite broj 194.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr 08.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.