Now Reading:
U Varaždinu potpisan novi sponzorski ugovor između tvrtke CRATIS i Odbojkaškog kluba Kitro
Full Article 4 minutes read

U Varaždinu potpisan novi sponzorski ugovor između tvrtke CRATIS i Odbojkaškog kluba Kitro

U utorak, 7. studenoga 2023. godine, u salonu palače Patačić potpisan je novi sponzorski ugovor između varaždinske tvrtke CRATIS d.o.o. i Odbojkaškog kluba Kitro Varaždin.

Višegodišnji ugovor potpisali su predsjednik Uprave tvrtke CRATIS Matija Grabar i sportski direktor OK-a Kitro Varaždin Goran Jošić, a svečanosti je prisustvovao i tajnik Kluba Slobodan Runjak.

– Izuzetna mi je čast, jako smo sretni i ponosni na činjenicu da je jedna takva uspješna tvrtka u nama prepoznala kvalitetu. Mi kao sportaši svoje ambicije ne skrivamo i kad krenemo nešto raditi, radimo sa stopostotnom snagom, samopouzdanjem i vjerom u uspjeh. Nadam se da ćemo vrlo brzo imati nove razloge za uspjeh i slavlja – rekao je sportski direktor Kluba Goran Jošić.

Budući da je klub sportska udruga, dodao je, svaka promjena imena mora se potvrditi na Skupštini kluba koja je zakazana za 21. studenoga te će nakon toga Klub promijeniti ime u Odbojkaški klub Cratis Varaždin.

– Na nama je da se nakon toga trudimo, da budemo još bolji. Tradicija odbojke u Varaždinu je vrlo dugačka, 77 godina je prošlo od odigravanja prvih odbojkaških utakmica, a klub je kroz svoju povijest imao nekoliko različitih imena i svi ti ljudi su se trudili da približe sport našim sugrađanima. Klub trenutno ima preko 220 članova, imamo 13 selekcija koje se natječu u 10 različitih liga. U klubu djeluje 11 trenera i izuzetno smo velik pogon. Jedna stvar je uspjeh seniorske momčadi, gdje se gleda samo rezultat, natjecateljski plasman, a druga stvar je sportsko odgovorno djelovanje udruge koja mora promovirati zdrav život i navike te sve elemente koji sport drže na razini. Ambicije su nam najveće moguće, mogu se sažeti u jednu rečenicu – povratak europske odbojke u Varaždin, a to znači kontinuirano biti u vrhu hrvatske odbojke – istaknuo je Jošić.

Prepoznali potencijal

Predsjednik Uprave tvrtke CRATIS Matija Grabar rekao je da je tvrtka kod ovog kluba prepoznala veliki potencijal za rast i uspjeh kojemu treba podrška.

– Prvenstveno smo tražili podršku iz različitih sportova. Mi kao informatičari zbog sjedilačkog posla jednostavno moramo podržavati zdrav život, a sve što radimo, ili smo najviši ili smo najmanji. Prepoznali smo da kod ovog kluba postoji veliki potencijal za rast i uspjeh kojemu treba podrška pa smo ga odlučili podržati. Naš je cilj, kada se priča o odbojci, da se priča o Cratisu. Mi ćemo im osigurati sve što će biti potrebno jer smo im generalni sponzor. Iznimna mi je čast da se možemo fokusirati na jedan sport jer, kako se kaže, ne možeš biti ekspert u jako puno područja, nego samo u jednom i mora se dati sve od sebe. Vjerujem da će naši dečki to napraviti – poručio je Grabar.

Tom prilikom podršku ovakvom modelu financiranja varaždinskog sporta dao je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

Tvrtka CRATIS je pokazala izuzetnu društvenu odgovornost, pozivam i ostale kompanije u gradu Varaždinu koje izuzetno dobro posluju i ostvaruju dobit da se ugledaju na CRATIS, do dva posto ukupnih prihoda može se neoporezivo dati u sport i kulturu. Sjajni primjer je i Vindija koja je sponzor za bejzbol i hrvanje. Mislim da je ovo što CRATIS, koji je nedavno napravio ogromnu investiciju od 17 milijuna eura u DC North, sada radi s varaždinskom odbojkom jedna sjajna priča višegodišnjeg ugovora, uz značajna financijska sredstva. Vjerujem da ćemo, nakon što je klub prije 20 godina osvojio kup, pod imenom OK Cratis Varaždin ponovo postati prvakom države – zaključio je gradonačelnik Bosilj.

sjever.hr/mlpetrinjak
07.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.