Now Reading:
Bogat program proslave Dana Grada Varaždinskih Toplica!
Full Article 3 minutes read

Bogat program proslave Dana Grada Varaždinskih Toplica!

Grad Varaždinske Toplice obilježava svoje dane. Topličko Martinje 2023, Dan Grada Varaždinskih Toplica i blagdan zaštitnika župe sv. Martina Biskupa obilježava se s posebno pripremljenim programom koji će zadovoljiti različite ukuse i generacije svih svojih mještana, kao i posjetitelja. Program se već započeo odvijati s raznim događanjima, a trajat će sve do 18. studenog.

Proslava je započela u petak, 3. studenog, s blagdanom sv. Huberta, zaštitnika lovaca i članova Lovačkog društva “Jelen” Varaždinske Toplice. Održana je sveta misa u župnoj crkvi sv. Martina, a nastavila se u subotu s orguljaškim večerima i koncertom u župnoj crkvi izvedbom Trija Seraphin.

Program se nastavlja u srijedu, 8. studenog, kada vas očekuje predstava “(O)glas savjesti”, komedija u izvedbi Glumačke družine “Komedijaši” KUD-a Stražnjevec, s besplatnim ulazom za sve posjetitelje.

Nastavlja se izložbom ručnih radova Antonije Kogl iz Varaždinskih Toplica koja će biti otvorena 9. studenog i trajat će sve do 11. studenog.

Petak, 10. studenog, označava središnji dan proslave Dana Grada. Svečanost polaganja vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu “Bijela golubica” održat će se u 15 sati u Varaždinskim Toplicama, a zatim u 17 sati uslijedit će svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica. Istovremeno će se održati pjesnička večer pod nazivom “Zlatne godine” u organizaciji Udruge umirovljenika Varaždinske Toplice.

Trg Republike Hrvatske bit će mjesto gdje možete razgledati rukotvorine Udruge žena “Naši Cajti” i “Svibovečki zvon”, probati domaće slastice udruge “Biserna dolina”, te uživati u lovačkom gulašu koji će pripremiti Lovačko društvo Jelen. Također, udruga Vinogradara i voćara sv. Martin ponudit će bogat gastronomski program.

U petak navečer, Orguljaške večeri nastavljaju se u župnoj crkvi sv. Martina, a na Trgu Republike Hrvatske očekuje vas glazbeno-zabavna večer uz sastav “Kavaliri”.

Subota, 11. studenog, donosi javnu pokaznu vježbu Vatrogasne zajednice Grada Varaždinskih Toplica u 9.30 sati, svečanu koncelebriranu misu u 11 sati povodom blagdana svetog Martina, te Martinjsku planinarsku šetnju i edukativnu izložbu od 13 sati.

Službeni program proslave Dana Grada 2023. završava 18. studenog u 19 sati s Orguljaškim večerima u župnoj crkvi sv. Martina.

-Ovo je bogat program koji nudi nešto za svakoga, i stoga pozivamo sve mještane i posjetitelje da se pridruže u ovim proslavama i zajedno obilježimo Dan Grada 2023. u Varaždinskim Toplicama – poručila je gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković.

foto: arhiva
sjever.hr
05.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.