Now Reading:
Stigla nam velika promjena vremena: Očekuje nas kišovit, hladan i tmuran dan
Full Article 1 minutes read

Stigla nam velika promjena vremena: Očekuje nas kišovit, hladan i tmuran dan

Prema podacima DHMZ-a danas stiže jače naoblačenje sa sjeverozapada s kišom te na kopnu uz osjetan pad temperature zraka.

Lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima, a u noći na ponedjeljak u najvišem gorju može pasti i malo snijega.

Najviše sunčanog vremena i do večeri uglavnom bez oborine zadržat će se na jugu zemlje. Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će umjereno jugo poslijepodne okretati na jaku i olujnu buru, najprije na sjevernom dijelu.

Temperatura zraka na kopnu uglavnom između 11 i 16, na sjevernom Jadranu od 16 do 20. U Dalmaciji jutarnja od 17 do 20, a najviša dnevna između 23 i 26 °C.

Biometeorološka prognoza

Atmosferske nestabilnosti u prvom će dijelu dana zahvatiti zapadne krajeve, no tijekom dana proširit će se na veći dio zemlje te će biometeorološke prilike posvuda biti razmjerno nepovoljne. Osjetno će zahladiti, a osjet hladnoće u unutrašnjosti i na području sjevernog Jadrana pojačavat će sjeverni vjetar. Razmjerno nepovoljno bit će i na području južnog Jadrana gdje će južina pojačavati razdražljivost i utjecati na koncentraciju meteoropata.

sjever.hr 15.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.