Now Reading:
Župan Kolar na potpisivanju ugovora za novi Centar za starije :”Prilikom upisa prednost će imati oni lošijeg imovinskog stanja”
Full Article 1 minutes read

Župan Kolar na potpisivanju ugovora za novi Centar za starije :”Prilikom upisa prednost će imati oni lošijeg imovinskog stanja”

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1. listopada, u Zagrebu je u ponedjeljak 2. listopada upriličeno potpisivanje i dodjela ugovora u sklopu Poziva „Izgradnja i opremanje centara za starije osobe“.

Ugovore su uručili premijer Andrej Plenković te ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić. Jedan takav uručen je načelnici Općine Lobor, Ljubici Jembrih, na području čije općine će se graditi novi Centar za starije.

Partner na projektu je Krapinsko-zagorska županija te je uručivanju ugovora prisustvovao i župan Željko Kolar koji je tom prilikom istaknuo kako je to odlična vijest za ljude starije životne dobi na području Krapinsko-zagorske županije.

– Županija je obavezni partner. Centar će pružati mogućnost cjelodnevnog i poludnevnog boravka, psihosocijalne pomoći i pomoći u kući. S obzirom na velike i duge liste čekanja za prijem u domove za starije osobe na području Krapinsko-zagorske županije to će sigurno biti jedan veliki iskorak i dodatna ponuda s jedne strane, a s druge strane ćemo se organizirati da će prilikom upisa prednost imati lošijeg imovinskog stanja – rekao je župan.

sjever.hr

02.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.