Now Reading:
U Međimurju stradali vozači motocikla i četverocikla, obojica pod utjecajem alkohola
Full Article 2 minutes read

U Međimurju stradali vozači motocikla i četverocikla, obojica pod utjecajem alkohola

U subotu, 30. rujna nešto prije 17 sati na prometnici koja povezuje Frkanovec i Zasadbreg dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 35-godišnji motociklist.

Motociklist rođen 1988. godine upravljao je pod utjecajem alkohola od 1,77 promila motociklom, čakovečke registarske oznake, kojem je isteklo važenje prometne dozvole te osiguranje. Pritom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (blagi zavoj) zbog čega je motociklom u potpunosti sišao izvan kolnika na travnatu površinu, gdje je došlo do zanošenja motocikla te potom do povratka na kolnik. Uslijed opisane situacije motocikl se prevrnuo, dok je vozač pao na kolnik, a u nastavku kretanja motocikl i vozač, u klizanju su udarili u cestovnu kosinu koja se nalazila uz rub kolnika.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni motociklist prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.

U nedjelju, 1. listopada oko 30 minuta nakon ponoći u Peklenici dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 55-godišnji vozač četverocikla.
           
Upravljajući četverociklom, čakovečke registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 1,42 promila, kolnikom Trga pekleničkih rudara, 55-godišnji vozač brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i vidljivosti (noć). Uslijed opisane situacije, prilikom izlaska iz zavoja izgubio nadzor nad upravljanjem zbog čega je došlo do pada vozača na kolnik i prevrtanja četverocikla na bočnu stranu te klizanja po kolniku i udara u uzdignuti rubni kamen nogostupa. Ujedno, 55-godišnji vozač tijekom vožnje četverociklom bez zaštitne kabine na glavi nije nosio zaštitnu kacigu.

Ozlijeđeni vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati. 

FOTO: PU međimurska

sjever.hr 02.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.