Now Reading:
Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama: U Bjelovarsko – bilogorskoj županiji ove godine zabilježeno 186 nasilja u obitelji
Full Article 1 minutes read

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama: U Bjelovarsko – bilogorskoj županiji ove godine zabilježeno 186 nasilja u obitelji

Na području Bjelovarsko – bilogorske županije broj prekršaja nasilja u obitelji u prvih osam mjeseci ove godine u odnosu na godinu prije u blagom je porastu, dok je broj kaznenih djela nasilja u obitelji u istom razdoblju porastao za čak 66 posto.

Ti su podaci predstavljeni na sjednici Povjerenstva za ravnopravnost spolova Bjelovarsko -bilogorske županije koje se u proširenom sastavu sastalo kako bi obilježilo Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Prema podacima Hrvatskog zavoda za socijalni rad Područnog ureda Bjelovar na području županije u ovoj godini dosad je zabilježeno 186 nasilja u obitelji, od čega na području Bjelovara njih 79.

Na sjednici Povjerenstva raspravljalo se i o ulozi institucija za koje se u javnosti, kada se dogodi nasilje, često čuje da su zakazale. Članice povjerenstva s tom ocjenom se nikako nisu mogle složiti.

Složile su se da su institucije često nemoćne, a zajednički je zaključak da kao društvo u cjelini trebamo puno više raditi na prevenciji nasilja i da je to zadatak svih, a ne samo institucija koje se izravno bave problemom nasilja.

sjever.hr 22.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.