Now Reading:
VJEROVALI ILI NE Žena čak 347 puta zvala bolnicu da se naruči za operaciju – nitko se nije javio! Beroš: Živi užas!
Full Article 2 minutes read

VJEROVALI ILI NE Žena čak 347 puta zvala bolnicu da se naruči za operaciju – nitko se nije javio! Beroš: Živi užas!

Znamo za liste čekanja u bolnicama, vjerojatno ste i vi sami gubili strpljenje kada ste se htjeli kod liječnika pozivom naručiti za pregled ili operaciju, ali ovaj je slučaj doista za rubriku „vjerovali ili ne!”.

Stanovnica Dalmacije, koja se htjela naručiti za operaciju koju treba obaviti zagrebačkoj bolnici Sveti duh”, čak je 347 puta u sat vremena nazvala bolnicu, a nitko joj se nije javio, piše Ivica Marković za Slobodnu Dalmaciju.

Žena je izjavila da je prije desetak dana uredno poslala mailom svu svoju medicinsku dokumentaciju kako bi se uspjela naručiti kod njih na operativni zahvat.

-U generiranoj poruci, koju su mi odmah, isti dan, poslali napisano mi je kako ću odgovor dobiti u razdoblju od tri do osam dana od zaprimanja moje dokumentacije. Kako u tom razdoblju nisam dobila nikakav odgovor, jučer sam se odlučila nazvati bolnicu na broj koji su mi poslali u generiranoj poruci i u terminu kada su mi napisali – izjavila je žena koja želi ostati anonimna.

Kaže da je broj 01 3712-060 nazvala 347 puta.

-Taj broj je gotovo konstantno zauzet, a kada nije i kada zvoni, netko podigne slušalicu i taman kad ja sretna kažem “alo”, taj netko odmah tu slušalicu spusti – rekla je.

Novinar Slobodne Dalmacije za mišljenje o ovom slučaju upitao je izv. prof. dr. sc. Vilija Beroša, ministra zdravstva RH koji je rekao da „apsolutno ne podržava takvo ponašanje”.

–To je obrnuto od smjera u kojemu ide ova administracija da je pacijent u središtu. To pokazuje očitu disfunkcionalnost u toj bolnici i tražit ću njihovo očitovanje. Užas živi, užas – zaključio je ministar Beroš.

foto: ilustracija
sjever.hr/slobodnadalmacija.hr
06.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.