Now Reading:
Klanječko kulturno ljeto za kraj  donosi tri koncerta
Full Article 2 minutes read

Klanječko kulturno ljeto za kraj  donosi tri koncerta

Nastavljaju se događanja u sklopu Klanječkog kulturnog ljeta. Za kraj će posjetitelji moći uživati u tri koncerta. Najprije će u srijedu, 6. rujna na Trgu Antuna Mihanovićažonglerskikoncert održati slovenski kolektiv „Mismo Nismo“.

Riječ je o performansu s autorskom glazbom i tekstovima, u kojem izvođači u nastupu sa žonglerskim lopticama prelaze čak 18 kilometara. Početak je u 18 sati.  

Zatim, KUD “Antun Mihanović” i Kulturni centar Klanjec, u petak, 8. rujna priređuju koncert na kojem će posebni gosti biti Tamburaški zbor Gaj iz Zaprešića.

Zbor je dobitnik brojnih Zlatnih plaketa na Festivalima hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku. Koncert će se održati u Velikoj dvorani Grada Klanjca u 19 sati.

Na koncertu će nastupiti i folkorna, pjevačka i sekcija dvorskih plesova domaćih kudovaca, a posjetitelje očekuje i pokoje glazbeno iznenađenje.

U nedjelju, 10. rujna u 18 sati u zelenom i vrlo ugodnom okruženju Spomen – parka znamenitih Klanjčana nastupit će Puhački orkestar “Lira” iz Kraljevca na Sutli.  

Orkestar će vas odvesti na jedno nezaboravno glazbeno putovanje oko svijeta i to od afričke Tanzanije, preko vrckaste Kube i uvijek veselog Meksika, temperamentne Grčke, nježne i putene Francuske i melodiozne Italije, do Dalmacije i nenadmašnog Olivera, a završit će naravno u našem jedinstvenom i neponovljivom Hrvatskom zagorju.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

sjever.hr 06.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.