Now Reading:
Sve je spremno za 12. Kärcher Rally Kumrovec! Kolar: “To je promocija koju ne možemo platiti novcem”
Full Article 3 minutes read

Sve je spremno za 12. Kärcher Rally Kumrovec! Kolar: “To je promocija koju ne možemo platiti novcem”

Ovoga vikenda u Kumrovcu, Desiniću i Zagorskim Selima ponovno nas očekuje oktanski spektakl – 12. Kärcher Rally Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela 8. i 9. rujna.

12. Kärcher Rally Kumrovec je međunarodno natjecanje koje se organizira u suradnji s Auto klubom Delta Sport iz Zagreba, Krapinsko-zagorskom županijom i općinama Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela i Tuhelj. Župan Željko Kolar smatra kako je ovo savršena promocija Zagorja te vjeruje kako će se svi osjećati udobno i sigurno.

-Dolazak WRC-a u Hrvatsku, odnosno u Krapinsko-zagorsku županiju, našu destinaciju čvrsto postavlja na kartu auto moto svijeta. To je promocija koju ne možemo platiti novcima, nego jedino na način da budemo dobri domaćini! S obzirom na iskustvo i znanje koje svi zajedno imamo, apsolutno sam uvjeren da će to tako i biti – rekao je Kolar.

Posade će početi pristizati na sjeverozapad Hrvatske već u četvrtak, 7. rujna, gdje će obaviti popisivanje staza, a onda u petak i subotu kreće natjecateljski dio. Tako su višemjesečne pripreme za Rally završene, prijavljene su 82 posade i sve je spremno za početak natjecanja.

-Natjecat će se 82 posade iz 8 europskih zemalja. Stvarno jedna impresivna brojka koja nas jako veseli. Pozivamo sve da nam se pridruže i poštuju pravila sudaca te svim posada želimo puno uspjeha – rekao je Željko Štefanić, direktor Rallya.

Tajnik WRC Croatia Rallya Dino Deljkić istaknuo je kako je riječ o prekrasnoj lokaciji, destinaciji za poželjeti za spoj modernog, kulturnog i gastro doživljaja.

Jedan od domaćina utrke je Općina Kumrovec, a načelnik Općine Robert Šplajt smatra kako je sve spremno za spektakl!

-Kumrovec je spreman! Uvijek smo se pokazali kao dobri domaćini, za WRC uvijek dobivamo najbolju ocjenu i najbolje smo ocijenjena destinacija sveukupnog WRC-a. To pokazuje sposobnost organizacije, ne samo Kumrovca, nego cijele Krapinsko-zagorske županije – rekao je Šplajt i najavio proširenje sljedećeg izdanja utrke i na Sloveniju.

Načelnik Općine Desinić Zvonko Škreblin smatra da je vrlo važno što Desinić sudjeluje u Rallyu već drugu godinu zaredom, čime se potiče turistički razvoj Općine.

-Naša TZ područja Kumrovca, Desinić, Zagorskih Sela radi na tom automobilističkom djelu, a to pridonosi razvoju turizma i promociji turizma na našem području – izjavio je Škreblin i zahvalio se organizatorima.

Uz Prvenstvo Hrvatske i Međunarodno Zonsko Prvenstvo Hrvatske, rally će se bodovati i za FIA prvenstvo Centralnoeuropske Zone (CEZ), Alpe Adria Rally Trophy i po prvi put ove sezone Mitropa Rally Kup.

mdjak/sjever.hr
06.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.