Now Reading:
Održane završne konferencije programa „Mobilni tim za podršku obiteljima u Međimurskoj županiji II“ i projekta „Podrška roditeljima u prenatalnoj i postnatalnoj skrbi djeteta“
Full Article 2 minutes read

Održane završne konferencije programa „Mobilni tim za podršku obiteljima u Međimurskoj županiji II“ i projekta „Podrška roditeljima u prenatalnoj i postnatalnoj skrbi djeteta“

Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec uspješno je završilo dva dvogodišnja programa i jedan jednogodišnji projekt. U prostorijama Centra Prinos, GDCK Čakovec je održao završnu konferenciju programa „Mobilni tim za podršku obiteljima u Međimurskoj županiji II“, a ujedno i završnu konferenciju projekta „Podrška roditeljima u prenatalnoj i postnatalnoj skrbi djeteta“.

Predstavljeni su ciljevi, aktivnosti i rezultati navedenog programa i projekta.

Program „Mobilni tim za podršku obiteljima u Međimurskoj županiji II“ GDCK Čakovec je provodio u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Područni ured Čakovec te je program sufinanciran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Mobilni tim, koji čine dvije socijalne radnice i jedna psihologinja, radio je direktno s obiteljima na individualnoj i obiteljskoj razini.

Programom se u dvije godine obuhvatilo 218 korisnika s područja Međimurske županije prema kojima su poduzete 1552 intervencije.

Projekt „Podrška roditeljima u prenatalnoj i postnatalnoj skrbi djeteta“ se provodio u suradnji s Udrugom Maja – majčinstvo je avantura te je sufinanciran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Obuhvaćeno je ukupno 30 korisnika i pružena 201 usluga roditeljima na teme o maloljetničkoj trudnoći, praćenju trudnoće i redovititim ginekološkim pregledima, porodu, razvoju djeteta i redovitim pedijatrijskim pregledima te partnerskim odnosima, emocijama, uključivanju oca u odgoj djeteta.

Opći cilj projekta je bio smanjiti ranjivost trudnica i roditelja, posebice onih iz socijalno ugroženih skupina, te ih osnažiti za aktivno i odgovorno preuzimanje roditeljske uloge, na području Međimurske županije.

Na kraju, GDCK Čakovec je uspješno završio i provedbu dvogodišnjeg programa „Pružanje inkluzivnih oblika skrbi za beskućnike u Međimurskoj županiji“. Opći cilj bio je povećati socijalnu uključenost beskućnika na području Međimurske županije i uspostaviti koordiniran sustav potpore socijalno osjetljivih skupina te je obuhvatio ukupno 15 korisnika i pružio preko 200 usluga.

sjever.hr 06.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.