Now Reading:
Župan Koren poželio učenicima, nastavnicima i roditeljima uspješnu školsku godinu
Full Article 3 minutes read

Župan Koren poželio učenicima, nastavnicima i roditeljima uspješnu školsku godinu

Povodom početka nove školske godine, župan Koprivničko – križevačke županije, Darko Koren je svim učenicima, nastavnicima kao i roditeljima zaželio uspješnu novu školsku godinu, a poruku župana prenosimo u cijelosti:

“Drage učenice i učenici, poštovane nastavnice i nastavnici, dragi roditelji,

Pred vama je još jedna školska godina koja će vam donijeti mnogo izazova te vjerujem da ćete svojim zalaganjem i znanjem ostvariti najbolje rezultate te tako stvoriti temelje za ostvarivanje svojih želja i ciljeva u budućnosti.

Županija je kao osnivač školskih ustanova osigurala sve potrebne preduvjete kako bi se učenici i nastavnici mogli zadovoljni vratiti u školske klupe, a posebno me veseli 928 učenika prvih razreda kojima želim dobrodošlicu u novo razdoblje njihovih života. Na svima nama je da ih podržimo u prvim školskim koracima, a apeliram i na sve sudionike u prometu da budu oprezni, uspore u blizini škola i čuvaju našu djecu.

Prioritet djelovanja Županijske uprave je ulaganje u obrazovni sektor, a proteklu godinu su obilježile nikad veće investicije u tom području. Prva kapitalna investicija je izgradnja školskih sportskih dvorana u pet općina – Svetom Petru Orehovcu, Svetom Ivanu Žabnom, Kalinovcu, Rasinji i Kloštru Podravskom, koja je bila vrijedna 10 milijuna eura i realizirana je u partnerstvu s općinama, a druga je projekt županijskog Centra kompetentnosti, koji je također vrijedan preko 10 milijuna eura i donio je novu paradigmu strukovnog obrazovanja. U sklopu tog projekta dogradili smo Obrtničku školu Koprivnica i Strukovnu školu Đurđevac te ih opremili suvremenom opremom istovjetnom onoj u industrijskom sektoru, a sve kako bi stvorili uvjete za moderno srednje strukovno obrazovanje 21. stoljeća. Cilj je skratiti proces od obrazovanja do uključenja učenika na tržište rada te se prilagoditi potrebama regionalnog gospodarstva.

Uz materijalna ulaganja, važna nam je i dostupnost obrazovanja svima zato brinemo o ravnopravnom uključivanju u obrazovni sustav, kao i o usvajanju zdravih prehrambenih navika, sportskim aktivnostima, poticanju izvrsnosti, razvijanju novih vještina te ostalim sadržajima za kvalitetno vrijeme naših učenika. Ponosni smo na vrhunske rezultate naših škola, učenika i mentora na brojnim natjecanjima, kako domaćim, tako i međunarodnim te smatramo da je to najljepši način promocije naše Županije.

Ravnateljima i obrazovnim djelatnicima, koji svojim znanjima koja prenose učenicima oblikuju budućnost našeg društva, želim zahvaliti na ovoj odgovornoj i zahtjevnoj ulozi te im poželjeti mnogo razumijevanja, strpljenja i motivacije kako bi zajednički doprinijeli još većoj kvaliteti obrazovnog sustava.

Posebna zahvala roditeljima koji su zaslužni za najveću podršku svojoj djeci, a koji će ih poticati i biti ohrabrenje na svakom novom koraku.

U svoje ime i u ime svojih suradnika, želim Vam svima da se s optimizmom i ustrajnošću suočite sa svim obvezama koje su pred vama i neka vam školski dani budu ispunjeni radom, veseljem i prijateljstvom!

Vaš župan Darko Koren”

sjever.hr

04.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.