Now Reading:
Nastava počela i za 2704 učenika čakovečkih osnovnih škola, od čega je 294 prvašića
Full Article 3 minutes read

Nastava počela i za 2704 učenika čakovečkih osnovnih škola, od čega je 294 prvašića

U ukupno 7 čakovečkih osnovnih škola, od čega 5 redovnih (I., II., III. Osnovna škola te OŠ Kuršanec i OŠ Ivanovec) te Centru za odgoj i obrazovanje i Umjetničkoj školi “Miroslav Magdalenić”, u ponedjeljak je u školske klupe sjelo 2704 učenika. 

U školama u ingerenciji Čakovca povećao se broj učenika, a prvašića je naspram prošle školske godine kada ih je bilo 291, upisano 3 više uz jedan njihov novi razredni odjel. Dobrodošlicu prvašićima, ali i svim učenicima uputila je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. Obilaskom II. osnovne škole, uz ravnateljicu Snježanu Odak Hrkač te Krešimira Jurčevića, načelnika Policijske postaje Čakovec, djeci su poželjeli puno novog znanja, uspjeha i prijateljstava. Pritom su dali osnovne informacije učenicima i roditeljima uz početak nove školske godine.

Gradonačelnica Cividini je i najavila kako će upravo jedno od prvih ulaganja biti u čakovečkoj II. OŠ, gdje će se dograditi novo krilo škole sa šest učionica, kako bi se ondje mogla održavati cjelodnevna nastava.

Grad je u škole tijekom ljetnih mjeseci uložio više od 225 tisuća eura, kreće projekt Građanskog odgoja, za koji je Grad osigurao radne materijale i edukaciju učitelja te će zainteresirana djeca od ove školske godine u ovoj izvannastavnoj aktivnosti moći učiti o financijskoj pismenosti, ponašanju na internetu, političkom sustavu, funkcioniranju zajednice te sličnim vještinama koje su potrebne u svakodnevnom životu.

Ljetne praznike Grad Čakovec iskoristio je kako bi obnovio i opremio škole. Ovih dana završava ciklus započet lani, projektom zdrave i ujednačene školske užine. Nastavljaju se nadstandardi u obrazovanju – radne bilježnice i prateći pribor, produženi boravak, pomagači u nastavi i drugo.Grad kao i prošle godine osigurava 30 eura učenicima 1. – 3. razreda, 45 eura onima 4. razreda te 60 eura učenicima predmetne nastave za kupnju radnih bilježnica, Geografskog atlasa, mape za likovni odgoj i pribora za tehnički odgoj. Kao i prošle godine, u školska računovodstva treba predati račun na ime i prezime te će se navedeni iznos isplatiti roditeljima na tekuće račune. U svim školama, osim u OŠ Kuršanec, organiziran je produženi boravak. Interes je velik, kapaciteti su popunjeni, a ovaj projekt Grad financijski potpomaže s 50% iznosa. Također, sva djeca koja imaju valjana rješenja, imat će osiguranog pomagača u nastavi, a omogućeno je i besplatno korištenje Oxfordove knjižnice za učenike u okviru predmeta Engleskog jezika.

Gradonačelnica je svim učenicima zaželjela uspješan početak i cijelu školsku godinu, a učiteljima puno uspjeha u radu. 

04.09.2023., Cakovec- Prvi dan skole u II. OS Cakovec. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

sjever.hr 04.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.