Now Reading:
Umjetnička djela đurđevačke udruge “Peski-Art” krasit će prostore Veteranskog centra u Sinju
Full Article 2 minutes read

Umjetnička djela đurđevačke udruge “Peski-Art” krasit će prostore Veteranskog centra u Sinju

Udruga “Peski-Art Đurđevac” i ove 2023. godine nastavlja s organizacijom likovne radionice i manifestacije “Podravina svojemu generalu”, a u čast generala Mladena Markača i obilježavanja obljetnice oslobađajuće presude u Haagu, kao važnog nadnevka u novijoj hrvatskoj povijesti. 

Po već ustaljenom programu, likovni radovi nastali na ovoj likovnoj radionici, daruju se gradovima i/ili institucijama koje su svojom ulogom naročito doprinijele obrani suvereniteta Republike Hrvatske, koje cijene doprinos hrvatskih branitelja i posebno generala Mladena Markača hrvatskoj slobodi, a nakon niza gradova, ove 2023. godine, to će biti u povijesni, herojski grad Sinj, odnosno u Veteranski centar Podružnicu Sinj. 

Iako do održavanja manifestacije još ima vremena, radnje na njenoj uspješnoj organizaciji se polako odvijaju te je tako upućeno pismo namjere o darovanju likovnih radova upravo Veteranskom centru Podružnici u Sinju, te je netom prije još jednog važnog datuma, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te održavanja povijesne sinjske alke,  stigao i odgovor o prihvaćanju donacije likovnih radova 

Udruga “Peski-Art Đurđevac” izražava zahvalnost Veteranskom centru Podružnici Sinj i voditelju podružnice Igoru Vidalini na prihvaćanju donacije uz izraze zadovoljstva što će likovni radovi članova i prijatelja udruge dobiti svoje mjesto upravo u ovoj ustanovi, koja brine za rehabilitaciju hrvatskih branitelja, odnosno onih koji su davali najviše u obrani suvereniteta Republike Hrvatske.

sjever.hr/kckzz.hr Foto: kckzz.hr
28.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.