Now Reading:
Vlasnik tvrtke iz Bjelovara krivotvorenjem i zlouporabom povjerenja pribavio preko 270 tisuća eura
Full Article 50 second read

Vlasnik tvrtke iz Bjelovara krivotvorenjem i zlouporabom povjerenja pribavio preko 270 tisuća eura

Iz PU bjelovarsko-bilogorske javljaju da je 38-godišnji vlasnik tvrtke iz Bjelovara u razdoblju od siječnja 2019. do srpnja 2022. godine protuzakonito pribavio preko 270 tisuća eura, pišu 24 sata.

Kao direktor tvrtke neposredno prije donošenja rješenja o ovrsi porezne uprave, prodavao je imovinu svoje tvrtke te na taj način Ministarstvo financija RH osujetio u namirenju svojih potraživanja, a novac dobiven prodajom zadržao za sebe.

Zatim je prodavao imovinu svoje tvrtke drugim tvrtkama i privatnim osobama s kojima je bio povezan, za iznose koji su višestruko niži od tržišnih cijena. Sa žiro-računa tvrtke je podizao značajne novčane iznose, krivotvorio poslovnu dokumentaciju, a ta novčana sredstva nezakonito zadržao za sebe.

Počinio je kaznena djela povrede tuđih prava, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Protiv 38-godišnjaka podnosi se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

foto: ilustracija

sjever.hr/24sata.hr

28. 07. 2023.

Input your search keywords and press Enter.