Now Reading:
UGOVORI URUČENI Više od milijun eura za 27 projekata gradova i općina s područja Zagrebačke županije
Full Article 2 minutes read

UGOVORI URUČENI Više od milijun eura za 27 projekata gradova i općina s područja Zagrebačke županije

Uređenje prometnica i biciklističkih staza, dogradnja dječjeg vrtića i modernizacija javne rasvjete samo su neki od ukupno 27 projekata gradova i općina s područja Zagrebačke županije za koje su uručeni više od milijun eura vrijedni ugovori o sufinanciranju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Ugovori su dodijeljeni iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške regionalnom razvoju, Programa podrške brdsko-planinskim područjima, Javnog poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini te Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za pripremu projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije.

Ministar Šime Erlić rekao je kako je na području Zagrebačke županije do sada realizirano više od 600 milijuna eura vrijednih EU projekata.

-Osim velikih projekta kojima se rješavaju krucijalna pitanja, isto tako su važni i mali projekti poput društvenih domova, dječjih igrališta ili javne rasvjete, a kako bi izjednačili životne uvjete u urbanim i ruralnim sredinama – rekao je Erlić.

-Zaista je široka lepeza namjena za koje su naši gradovi i općine ostvarili bespovratna sredstva. Zahvala Vladi i resornom ministarstvu što prepoznaju potrebe naših lokalnih sredina i rade programe s ciljem ravnomjernog razvoja cijele zemlje – rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec, dodavši kako i Zagrebačka županija osigurava značajna sredstva za projekte gradova i općina.

-Na godišnjoj razini riječ je o oko 4 milijuna eura, a sredstva se dodjeljuju za projekte iz područja prometa i komunalne infrastrukture, ruralnog razvoja te gospodarstva i fondova EU – istaknuo je Kolarec.

Među odobrenim projektima je i onaj Općine Dubravica koja je bila domaćin dodjele ugovora. Radi se o projektu rekonstrukcije Kumrovečke ceste izgradnjom nogostupa za koji je odobreno 25 tisuća eura.

-To je dionica od preko kilometar nogostupa s oborinskom odvodnjom, što nam je dosta velika investicija. Za našu malu općinu svaki euro dobro dođe i vjerujem da ćemo ovu investiciju  realizirati u vrlo kratkom roku – rekao je Marin Štritof, načelnik Općine Dubravica.

sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
28.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.