Now Reading:
Srpski bi glumac između dviju država „stavio Berlinski zid”: Da se više nikad ne možemo sresti
Full Article 2 minutes read

Srpski bi glumac između dviju država „stavio Berlinski zid”: Da se više nikad ne možemo sresti

Društvenim je mrežama počeo kružiti video u kojem je srpski glumac Vuk Kostić u intervjuu za Sputnik iznenadio nacionalističkim izjavama poručivši da bi trebalo izgraditi Berlinski zid između država.

Nakon što ga je novinarka pitala da prokomentira “konstantne podjele u srpskom narodu”, ponudio je zanimljivo viđenje.
-To je prešlo sve granice. Smatram i te Bošnjake za naš narod. Mi smo svi ranije govorili isti jezik, a sad imaš crnogorski, bošnjački – ja to ne priznajem. Možeš govoriti srpsko-hrvatski ili hrvatsko-srpski. Hrvati su veliko pleme, nemam ništa protiv, ali bošnjački ne postoji – rekao je Kostić, a prenosi N1.

Za “podjele” na Balkanu okrivio je “vanjski faktor”, koji je iskoristio to što su ljudi ovdje “plahi, prijeki i neobrazovani”.

-Mi smo najviše krivi jer smo htjeli da svi Slaveni žive zajedno. Mi smo oni što bi se željeli igrati pa pozivamo na druženje, a Hrvati imaju stav “Ma skloni se. Ne možete se igrati.” Uvijek probuše loptu – secirao je glumac.
-Stavio bih Berlinski zid između, da se nikad više ne možemo sresti pa da više ne dolazi do tih strašnih nesreća – rekao je Kostić.
Naglasio je i da suosjeća s civilnim žrtvama, kazavši da je rat devedesetih najprljaviji u posljednjih nekoliko stoljeća.

screenshot/n1
sjever.hr/n1info.hr
28.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.