Now Reading:
U radni posjet Krapinsko-zagorskoj županiji stigla delegacija veleposlanstva SAD-a, razgovarali o mogućnostima suradnje
Full Article 2 minutes read

U radni posjet Krapinsko-zagorskoj županiji stigla delegacija veleposlanstva SAD-a, razgovarali o mogućnostima suradnje

U radnom posjetu Krapinsko – zagorskoj županiji u petak je boravio otpravnik poslova u veleposlanstvu Sjedinjenih američkih država u Republici Hrvatskoj, Mark Flemming. Između ostalog, bila je to prilika za razgovor o zajedničkoj suradnji.

Kako je istaknuo župan Krapinsko – zagorske županije, Željko Kolar, bila je to prilika za prezentirati županijsko gospodarstvo, kao i upoznati ih s strateškim projektima koji se provode i koji će se provoditi. Ujedno su razgovarali i o mogućnostima zajedničke suradnje.
– Iskristaliziralo se da su to zelene energije, odnosno obnovljivi izvori energije, a tu je uvijek i obrazovanje – rekao je župan i zahvalio američkoj ambasadi na tome što im je partner već duže vrijeme na Znanstvenom skupu koji se održava u Oršiću.

Župan je ujedno istaknuo kako su na sastanku posebno razgovarali o dolasku University of Pittsburgh Medical Center (UPMC) sa investicijom od 15 milijuna dolara za stvaranje onkološkog centra u Zaboku.
– Mogućnost da se naši pacijenti liječe po najnovijim i najmodernijim tehnologijama u zdravstvu, i da naši liječnici mogu učiti od najvećih stručnjaka na tom području, je jedan ogroman iskorak i šansa za naše cjelokupno zdravstvo – napomenuo je župan Kolar i rekao kako prostor suradnje vide i u pomoći ambasade u promociji zagorskog turizma.

Marc Flemmmig iz veleposlanstva istaknuo je kako Krapinsko-zagorska županija ima impresivan centar za ekonomiju i gospodarstvo.
– Razgovarali smo o ekonomskom potencijalu, zbilja jednom izrazito razvojnom sustavu koji ovdje postoji i nečemu što će se samo još jače razvijati. Jako sam zadovoljan i na suradnji koja se događa s Pitsburškim američkim centrom, to je izrazito dobro za ljude ovdje i za edukaciju liječnika, ali i za županiju – rekao je Flemming te dodao kako im je sljedeće mjesto za posjetiti Muzej neadertalaca.

n.p.bajz/sjever.hr

28.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.