Now Reading:
Pretraga kuće i vozila otkrila opojne supstance kod 28-godišnjaka: Zapljena marihuane, amfetamina i ekstazija
Full Article 2 minutes read

Pretraga kuće i vozila otkrila opojne supstance kod 28-godišnjaka: Zapljena marihuane, amfetamina i ekstazija

Tijekom redovite kontrole prometa u Ljubeščici, zaustavljen je 28-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom. Policijski službenici primijetili su sumnjivu prozirnu PVC vrećicu s tvarima sličnima marihuani u torbi na sjedištu vozila. Vozač je priveden na daljnje kriminalističko istraživanje, a nakon toga su provedene pretrage njegove kuće i vozila. Pronađene su značajne količine opojnih supstanci i novca.

U srijedu, 26. srpnja 2023. godine, tijekom rutinske kontrole prometa u mjestu Ljubeščica, policijski službenici Policijske postaje Novi Marof zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 28-godišnjak. Prilikom nadzora, primijetili su torbu na sjedištu vozila iz koje je bila vidljiva prozirna PVC vrećica s tvarima nalik na marihuanu. Zbog sumnje da 28-godišnjak posjeduje i prevozi nedozvoljene opojne supstance, odveden je u Policijsku postaju Novi Marof radi daljnjeg kriminalističkog istraživanja. Iako mu je ponuđeno testiranje na prisutnost droga u organizmu, vozač je to odbio.

Nakon tog incidenta, u četvrtak, 27. srpnja, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su pretragu kuće, drugih prostorija te automobila kojim se koristi 28-godišnjak, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu. Prilikom pretrage pronađene su više vrećica ispunjenih zelenom biljnom materijom nalik na marihuanu ukupne težine 1.112,5 grama, droga amfetamin pakiran u PVC vrećice različitih težina ukupne težine 279,1 grama, droga MDMA pakirana u PVC vrećice različitih težina ukupne težine 29,4 grama, droga MDMA (ecstasy tablete) pakirana u više PVC vrećica ukupno 130 komada, droga DMT pakirana u PVC kutijicu ukupne težine 5,4 grama. Osim toga, pronađena je i veća količina novca, dvije precizne digitalne vage i mobitel.

Nakon provedenog vještačenja, protiv 28-godišnjaka će biti podnesene odgovarajuće prijave vezane uz posjedovanje navedenih opojnih supstanci, kao i prijava vezana uz vožnju pod utjecajem opojnog sredstva.

sjever.hr/varazdinska-policija.gov.hr Foto: varazdinska-policija.gov.hr
28.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.