Now Reading:
U Lepoglavi održana svečana primopredaja linije za preradu voća i povrća vrijedne 63 tisuće eura
Full Article 3 minutes read

U Lepoglavi održana svečana primopredaja linije za preradu voća i povrća vrijedne 63 tisuće eura

U četvrtak, 27. srpnja, u Lepoglavi je na svečanoj primopredaji linije za preradu voća i povrća u sokove, džemove i marmelade vrijednu 63 tisuće eura, uz gradonačelnika Grada Lepoglave Marijana Škvarić nazočio i Veleposlanik Republike Turske u RH, NJ. E. g. Yavuz Selim Kiran sa suradnicima. Dugogodišnja je to suradnja između Grada Lepoglave i Republike Turske koja je Lepoglavi do sada završila pet projekata.

Uz ovu liniju za preradu voća i povrća lepoglavski kraj, kao i dijelovi Krapinsko-zagorske i Međimurske županije, imati će mogućnost poboljšanja vlastite poljoprivredne proizvodnje, a prema riječima predsjednice Udruge agro-turistički klaster Lepoglava i upraviteljice lepoglavske zadruge „ Terra Fructus” Nataše Veić, ovakve linije za preradu u razne delicije od voća i povrća nema u široj okolici. Predsjednica je na svečanoj primopredaji još dodala kako je ova vrijedna donacija turskog naroda dokaz uzajamnog poštovanja i povjerenja, ali i vjere da će ovaj projekt uspjeti.

Koordinatorica Turske agencije za suradnju i koordinaciju ( donatora sredstava za kupnju linije za preradu voća i povrća u sokove, džemove i marmelade) Sedef Bulut zahvalila je građanima Lepoglave što su uzor mladima te naglasila kako budućnost pripada onima koji rade za ono u što vjeruju.

Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, ujedno i izaslanik župana Varaždinske županije, izrazio je zadovoljstvo što je Grad Lepoglava sudionik ovakvog projekta.

– Da bi mogli postići taj sustav razvoja, prije svega treba postići nekoliko faktora. Prvi i najbitniji je taj da imate ljude koji žele i znaju taj potencijal kojeg ovo područje ima, kako Županije tako i Grada, iskoristiti. U tom dijelu smo zaista prepoznali Klaster i Zadrugu koji su svoje znanje i aktivnost uložili u svoj razvoj. Druga stvar je da na tom putu prema postizanju ciljeva treba imati i dobre partnere. Drago mi je da je taj partner prepoznat u Tiki i u Republici Turskoj, a oni su prepoznali, ne samo Varaždinsku županiju, nego i Grad Lepoglavu, ljude i resurse koje možemo iskoristiti za razvoj na lokalnoj i nacionalnoj razini – kazao je gradonačelnik.

-Na putu međunarodne suradnje i razvoja Varaždinska županija i Grad Lepoglava biti će partneri i sve resurse koje imamo uložiti ćemo u daljnji razvoj ovoga projekta – dodao je Škvarić.

Veleposlanik Republike Turske, Nj. E. Yavuz Selim Kiran podsjetio je kako su i prošle godine vidjeli značenje ovog projekta proizvodnje prirodnih sokova, a sada je samo unaprijeđen. Veleposlanik je još dodao kako je Grad Lepoglava na njihovoj mapi lijepih odnosa te da vidi lijepu zajedničku poslovnu budućnost.

m.sopek/sjever.hr

27.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.