Now Reading:
Odlični Gin&Tonic cheesecake za ljetne dane!
Full Article 2 minutes read

Odlični Gin&Tonic cheesecake za ljetne dane!

Svima dragi Gin & Tonic dobio je svoju novu verziju deserta. Spoj hrskave podloge i kremastog osvježavajućeg nadjeva savršen je za sve ljubitelje tog pića. Koristite tonik po izboru, a ukoliko pazite na kalorije krem sir zamijenite sa sirom smanjene masnoće, a recept donose Index Recepti.

Sastojci za 16 porcija: 

  • 250 g petit keksa 
  • 150 g maslaca 
  • korica 1 limete 

Nadjev 

  • 150 ml džina 
  • 150 ml tonika 
  • 70 g šećera 
  • 5 listića želatine 
  • 5 žlicavode 
  • 600 g krem sira 
  • 300 ml slatkog vrhnja, ohlađenog 
  • 100 g šećera u prahu 
  • sok 1 limete 
  • 16 kriški limete 
  • korica 1 limete 

Priprema:

Podloga 

  1. Usitnite kekse u blenderu do teksture pijeska. Maslac otopite i dodajte keksima. Naribajte koricu limete, ubacite u blender te još kratko izmiksajte. 

Smjesu prebacite u kalup promjera 26 cm. Utisnite prstima kako bi se uhvatila za stijenke kalupa. Kalup prebacite u hladnjak dok pripremate nadjev. 

Nadjev 

  1. Listiće želatine stavite u zdjelicu i prelijte s vodom. Ostavite 5 minuta da nabubre.  
  1. U lončić ulijte džin, tonik i šećer. Zagrijavajte na laganoj vatri sve dok se šećer ne otopi. Maknite s vatre i ubacite nabubrenu želatinu. Miješajte dok se želatina ne rastopi te ostavite sa strane. 
  1. Iscijedite limetu čiju ste koricu naribali u podlogu. Slatko vrhnje izmiksajte u čvrst šlag. 
  1. U veću zdjelu stavite krem sir, šećer i sok limete te miksajte na srednjoj brzini 2-3 minute. 

Smanjite brzinu miksanja i postepeno ulijevajte mješavinu s džinom. Na kraju nježno špatulom umiješajte pripremljen šlag. 

6. Rasporedite nadjev po podlozi i stavite u frižider minimalno 5 sati, najbolje preko noći. Prije posluživanja dekorirajte tortu naribanom koricom i kriškama limete. 

sjever.hr/recepti.index.hr Foto: ilustracija
23.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.