Now Reading:
Vakula je rek’o: I danas je moguće olujno nevrijeme s tučom – upozorenja izdana za cijelu Hrvatsku
Full Article 2 minutes read

Vakula je rek’o: I danas je moguće olujno nevrijeme s tučom – upozorenja izdana za cijelu Hrvatsku

Vrijeme se ne smiruje pa nas, prema prognozama i ovoga petka očekuje svašta, a meteorolog Zoran Vakula upozorava na moguće olujno nevrijeme s tučom.

U petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu osim sunčanog vremena i promjenjive naoblake biti i pljuskova s grmljavinom, ponegdje vjerojatno i olujnog nevremena, osobito kasno navečer. Temperatura zraka ujutro 17, 18 °C, a poslijepodne oko 31 °C, kazao je Vakula za HRT.

U središnjoj Hrvatskoj podjednako razmjerno topla noć i jutra, ali dnevna vrućina uglavnom će izostati. Nažalost, ne i pljuskovi, grmljavina, lokalno i olujno nevrijeme, uz koje je moguća i tuča.

Nestabilno će biti i u gorju i na sjevernom Jadranu, gdje je također vrlo velika vjerojatnost ne samo za neverine, nego i nevere – još intenzivnije olujne procese tijekom kojih osim kratkotrajno obilne kiše praćene grmljavinom ima i olujnih pa i orkanskih udara vjetra te valovitog mora. Zbog toga su stručnjaci DHMZ-a objavili narančasto upozorenje – drugog od tri moguća stupnja. Temperatura zraka ujutro od 15 do 18 °C, uz more 19 do 24 °C, a najviša poslijepodnevna između 30 i 32 °C, u gorju ponegdje malo niža.

Prema Vakulinoj prognozi, u Dalmaciji će i dalje biti pretežno sunčano i vruće, uz temperaturu mora oko 27 °C te najvišu temperaturu zraka većinom oko 35 °C, ali osim za toplinski val koji može djelovati na zdravlje, postoje upozorenja i za moguća olujna nevremena navečer na sjevernom dijelu.

sjever.hr/vrijeme.i.promet.hrt.hr
21.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.