Now Reading:
Nevjerojatno! Dječak (6) iz Istre, nakon provedenog vikenda s ocem, bio pozitivan na kokain
Full Article 3 minutes read

Nevjerojatno! Dječak (6) iz Istre, nakon provedenog vikenda s ocem, bio pozitivan na kokain

Nakon što je dječak proveo vikend s ocem, u slovenske medije dospjela je nevjerojatna priča kako je dječak (6) iz Istre u bio pozitivan na droge, piše Jutarnji.hr.  

Kako prenosi 24ur, majka već neko vrijeme upozorava Centar za socijalnu skrb da otac ima problema s ovisnošću o drogama. Također, škola je također izrazila zabrinutost i podijelila svoje primjedbe s Centrom. Nedavno je u dječakovom organizmu pronađen kokain. Unatoč tome, Centar je tek sada odlučio provesti inspekcijski nadzor u njihovom centru. 

Portal 24ur piše kako se čini da su institucije u ovom slučaju potpuno zakazale. 

Majka je došla po svog sina koji je proveo vikend s ocem, no primijetila je da nešto nije u redu. Šestogodišnjak je imao izrazito jaku glavobolju i bolove u trbuhu. U intervjuu za TV Slovenija, majka je opisala kako je dječak izgledao čudno i zabrinula se zbog njegovog stanja. 

– Bio je jako agresivan i nasrtljiv – rekla je i odmah otišla u ljekarnu kupiti test na droge i tako otkrila da je njezin sin pozitivan na kokain. 

Nakon što je majka primijetila da nešto nije u redu s dječakovim zdravljem, pretrage na hitnom prijemu u Domu zdravlja te u bolnici u Izoli potvrdile su prisutnost kokaina u njegovom organizmu, kao i šum na srcu. Majka nije mogla ni zamisliti kako je droga dospjela u dječakov organizam, no primijetila je da je mališan posljednjih šest mjeseci imao jaka krvarenja iz nosa i česte angine, no nije joj mogao reći ništa više. 

Slučaj je preuzeo Kriminalistički odjel Policijske uprave Koper, koji je pokrenuo istragu protiv 40-godišnjeg oca zbog kaznenog djela omogućavanja uživanja opojnih droga i zanemarivanja maloljetne osobe. Nakon provedenih istražnih radnji, otac je priveden istražnom sucu koji je odredio pritvor, a očevid je još uvijek u tijeku. 

Majka tvrdi da je Centar za socijalni rad u Piranu već nekoliko godina upozoravan da je otac ovisnik, no u Centru tvrde da su se roditelji dogovorili da će se međusobno sve rješavati i da kasnije nisu dobivali informacije o obitelji. 

Ravnatelj škole je za TV Slovenija potvrdio da je razrednica primijetila probleme u ponašanju dječaka. Krajem svibnja su obavijestili Centar u Piranu o tome, ali nisu dobili odgovor. 

sjever.hr/jutarnji.hr Foto: arhiva
21.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.