Now Reading:
Bjelovarsko-bilogorska županija s više od 6 tisuća eura pomogla HGSS-u u kupnji novog kombi vozila
Full Article 3 minutes read

Bjelovarsko-bilogorska županija s više od 6 tisuća eura pomogla HGSS-u u kupnji novog kombi vozila

Cijeneći djelatnost koju obavljaju, a koja je od iznimnog značaja za cjelokupnu društvenu zajednicu, Bjelovarsko-bilogorska županija odlučila je pomoći Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja Stanici Bjelovar u nabavi njima neophodnog novog kombi vozila. Ugovor o tekućoj pomoći vrijedan 6.636,00 eura potpisali su župan Marko Marušić i dopročelnica HGSS-a Stanice Bjelovar Branka Bakić.

– Osim onog redovnog financiranja djelatnosti HGSS-a Stanice Bjelovar koje na godišnjoj razini iznosi 100.000 kuna, odnosno 13.273,00 eura, nakon sastanka s članovima HGSS-a gdje su izrazili potrebu za kombi vozilom, mi kao Županija odlučili smo se uključiti u tu akciju i pomoći u nabavi potrebnog vozila s iznosom od 6.636,00 eura. Želim pohvaliti ekipu HGSS-a na svemu što rade i pomažu u svim nedaćama koje nam se događaju, a u kojima spašavaju ljudske živote i imovinu. Drago mi je da su uspjeli zaokružiti financijsku konstrukciju za nabavu vozila i na tome im čestitam. I naravno želim im što manje intervencija – rekao je župan nakon potpisivanja ugovora te zahvalivši još jednom članovima HGSS-a na svemu što čine obećao da će im Županija i ubuduće pomagati koliko god bude mogla.

Tom prigodom župan je najavio da će u nabavi kombi vozila Županija pomoći i Udruzi tjelesnih invalida Bjelovar kojoj je već uplaćen dio sredstava, a ugovor o isplati preostalog dijela bit će potpisan idući tjedan.

U ime HGSS-a Stanice Bjelovar o nabavi potrebnog kombi vozila i potpisanom ugovoru s Bjelovarsko-bilogorskom županijom govorio je glasnogovornik Bojan Bjelajac.

– Želim zahvaliti svim načelnicima i gradonačelnicima, a posebno Županiji što su nam odlučili pomoći u ovoj akciji nabave kombi vozila. Riječ je o vozilu marke Opel koje ćemo uskoro nabaviti, a koje nam je potrebno jer imamo jako puno akcija i vježbi ne samo na području županije nego i diljem Hrvatske. Stanica Bjelovar broji ukupno 33 člana i jako smo aktivni. Trenutno imamo šest vozila od kojih su neka već u takvom stanju da iziskuju velike troškove servisiranja i zato nam je novo vozilo prijeko potrebno – pojasnio je Bjelajac napominjući da vrijednost novog kombi vozila iznosi 44.000 tisuće eura.

Još je dodao da su prikupili više od polovice potrebnog iznosa i da će to poslužiti za učešće dok će preostali dio otplatiti na leasing kroz nekoliko godina iz redovitih sredstava koja dobivaju za svoju djelatnost.

foto – bbz.hr

sjever.hr/bbz.hr

14.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.