Now Reading:
TRAŽE VEĆU PLAĆU, a od drugog tjedna obratno! Vlada predlaže odluku o umanjenju plaće za vrijeme sudjelovanja u štrajku
Full Article 2 minutes read

TRAŽE VEĆU PLAĆU, a od drugog tjedna obratno! Vlada predlaže odluku o umanjenju plaće za vrijeme sudjelovanja u štrajku

Vlada predlaže odluku o umanjenju plaće za vrijeme sudjelovanja u štrajku. Uplaćivat će im se obvezni doprinosi, a plaća će se smanjiti počevši od 17. srpnja, istaknuo je ministar Malenica, a donosi 24sata.

Premijer Andrej Plenković naložio je ministru Ivanu Malenici da najprije malo podsjeti na kontekst i što je Vlada napravila vezano za povećanje plaća svih službenika u javnim i državnim službama.

-Djelatnicima u pravosuđu u srpnju je isplaćena puna plaća s uvećanim dodatkom odlukom Vlade, čime je prosječna plaća u pravosuđu povećana za oko 15 posto. U protekle četiri godine su djelatnicima u pravosuđu porasle u četiri intervala. Vlada se obvezala na daljnje povećanje plaća, koja bi od iduće godine novom Uredbom za zapisničare trebala iznositi oko 1000 eura neto. Dodatno je u srpnju isplaćen i regres od 300 eura unatoč tome što su u štrajku i ne obavljaju sve poslove – rekao je Malenica, a prenosi 24sata.

I poreznim izmjenama od 1. siječnja iduće godine, Vlada će dodatno omogućiti povećanje plaće svim službenicima i namještenicima.

-Apeliramo da se ljudi vrate na posao i da sustav može funkcionirati – rekao je Plenković.

foto: arhiva
sjever.hr/24sata.hr
13.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.