Now Reading:
NE PIŠE NAM SE DOBRO Za dva do tri sata u Hrvatsku stiže nevrijeme s tučom – Zagorje prvo na udaru!
Full Article 2 minutes read

NE PIŠE NAM SE DOBRO Za dva do tri sata u Hrvatsku stiže nevrijeme s tučom – Zagorje prvo na udaru!

Iz Slovenije prema a Hrvatskoj ponovo dolazi, prema svemu sudeći, veliko nevrijeme, uz tuču i olujni vjetar, a prvo će na udaru biti Zagorje.

Potvrdio je to za Sjever.hr Josip Salatko, predsjednik Udruge raketara protugradne obrane Hrvatske.

-Točno u 13 sati upalili smo prizemne generatore, oni rade i radit će do 18 sati, a bili su upaljeni i ovu noć, od 3 do 7 ujutro. Nadamo se da ćemo proći bolje nego što je ujutro prošla Slovenija, ali ne sluti na dobro. Pratimo razvoj situacije, nije bajna, a i temperatura je visoka – rekao nam je Salatko.

Glavnina oblaka oko 13.40 kretala se od Postojne prema Ljubljani, a smjer kretanja je sjeverozapadni, znači prvo je na udaru Zagorje, kazao nam je Salatko.

-Mogli bismo reći „copy paste” jutarnje situacije. Kada dolazi takva fronta, s njom dolazi i olujni vjetar koji radi dodatne štete. Danas se ne možemo nadati nečem dobrom, ali daj Bože da jednom i ja pogriješim. Ne možemo točno precizirati jer vjetar ponekad promijeni smjer, ali smjer putanje je isti kao i ujutro – tučonosni oblaci ušli bi rubno u Zagorju, otprilike preko Huma na Sutli, ali će sigurno doći i do Varaždina – rekao je Salatko.

Iako se to ne može sa sigurnošću tvrditi, Salatko pretpostavlja da će nevrijeme početi kroz dva do tri sata.

a.kujčić/sjever.hr
13.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.