Now Reading:
Župan Kolar obišao obnovljene prostore Specijalne bolnice Stubičke Toplice stradale u potresu – radovi vrijedni pola milijuna eura
Full Article 4 minutes read

Župan Kolar obišao obnovljene prostore Specijalne bolnice Stubičke Toplice stradale u potresu – radovi vrijedni pola milijuna eura

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice nedavno su završeni radovi na sanaciji hidroterapije u zgradi Maksimilijan i sanaciji ravnog krova iznad hidroterapije, a obnovljene su prostore u četvrtak 13. srpnja obišli župan Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek, u pratnji općinskog načelnika Josipa Beljaka i ravnateljice bolnice Zorice Capar.

Župan Kolar spomenuo je da se nakon potresa na prvi pogled, pogotovo u obrazovanju i zdravstvu, nije vidjelo da postoje velika oštećenja.

– Kod bazena je vrlo jednostavno, počne curiti na sve strane. Vidjelo se da su od zagrebačkog potresa, pa i u našoj Specijalnoj bolnici Stubičke Toplice, nastala određena oštećenja, a javljanjem na natječaj i dodjelom sredstava za vraćanje infrastrukture objekta u prvobitno stanje, upravo smo uspjeli sanirati i bazen i terasu iznad bazena. Taj posao je bio vrlo zahtjevan, kao i uvijek kad je u pitanju voda i takva infrastruktura i od same izrade dokumentacije pa do izvođenja radova, jer je to skoro 500 tisuća eura, a da čovjek to ne bi rekao na prvu – rekao je župan Kolar.

Dodao je da su nakon vrlo stručno, brzo, efikasno i profesionalno obavljenog posla vidljivi rezultati te da je čim se ukazala prva prilika bazen ponovno stavljen u funkciju za stacionirane pacijente i za one koji dolaze na terapiju na dnevnoj bazi. Izrazio je zabrinutost što još uvijek nisu došle odluke vezane za natječaj Ministarstva turizma.

– Jednim okom dalje gledamo prema natječaju Ministarstva turizma gdje smo prijavili projekt dogradnje hotela, restorana, praonice, natkrivanje bazena, wellness i spa te sve ostalo što smo predvidjeli u projektu – nastavio je župan Kolar.

Načelnik Beljak zahvalio je Županiji što je ponovno odlučila uložiti sredstva u njihovu bolnicu te nagovijestio da su u planu i neki novi projekti od kojih će cijela općina imati benefite.

– Kao i svakom načelniku, ovakva investicija kada se dogodi u vašoj općini donosi jedno novo zadovoljstvo, a vrijednost investicije je pola milijuna eura. Neke stvari su se renovirale i napravile, što će donijeti zadovoljstvo i kod korisnika Specijalne bolnice. Bez ulaganja u nove sadržaje i u ljude, jednostavno nema napretka. Županija u to kontinuirano ulaže već godinama, a dokaz tome je i današnja pozicija Specijalne bolnice koja slovi kao jedna od najboljih u Hrvatskoj – rekao je načelnik Beljak.

Ravnateljica Specijalne bolnice Zorica Capar posebno je zahvalila osnivaču Bolnice – Krapinsko-zagorskoj županiji i županijskim stručnim službama.

– Kao i u svakom projektu dosad, bili su nam zaista od velike pomoći pri apliciranju nastale štete od potresa. Danas smo se okupili zbog sanacije cijelog obnovljenog prostora hidroterapije u našem objektu Maksimilijan i sanacije ravnog krova u sklopu wellness recepcije i objekta Maksimilijan koji je nastradao u zagrebačkom potresu – kazala je Capar.

Dodala je da su bespovratna sredstva osigurana iz Fonda solidarnosti Europske unije. Uključujući projektu dokumentaciju te stručni i projektantski nadzor, vrijednost radova je pola milijuna eura s PDV-om.

– Obuhvaćeni su kompletni građevinski radovi u hidroterapiji. Ispitana je nosivost tla, napravljeno je ojačanje tla ispod bazenske školjke, napravljena je nova betonska bazenska školjka bazena, novo podno grijanje, a uz to su napravljeni kompletni keramičarski i soboslikarski radovi u prostoru wellnessa. Time smo dobili novi whirpool bazen s masažerima i vodenim atrakcijama, a taj je prostor namijenjen pacijentima koji na rehabilitaciju dolaze putem HZZO-a, privatnim korisnicima, turistima i građanima – istaknula je Capar.

Obnovljene su prostore obišle i pročelnica županijskog Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martina Gregurović Šanjug i članica Upravnog vijeća Bolnice i općinska vijećnica Sabina Frgec.

jtukovic/sjever.hr

13. 07. 2023.

Input your search keywords and press Enter.